Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Τρελό 1ο σκέλος με πολλές εγκαταλείψεις

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Τρελό 1ο σκέλος με πολλές εγκαταλείψεις

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Τρελό 1ο σκέλος με πολλές εγκαταλείψεις

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville έκλεισε το πρώτο σκέλος του Ράλι Πορτογαλίας στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος να αποδεικνύεται συγκλονιστικός από το ξεκίνημά του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 17.7 δευτερολέπτων από το Ford Fiesta WRC του Elfyn Evans, με το δεύτερο i20 Coupe WRC του Dani Sordo άλλα 6.6sec πιο πίσω.

Ενδεικτικό του θεάματος είναι πως η πρωτιά άλλαξε έξι φορές χέρια ενώ οι σκληρές χωμάτινες ειδικές διαδρομές έκρυβαν παγίδες… όχι για έναν αλλά πέντε από τους συνήθεις πρωταγωνιστές!

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sebastien Ogier, ήταν τέταρτος μέχρι τι στιγμή που χτύπησε μία μεγάλη ρίζα, έσπασε το σύστημα διεύθυνσης και κατέληξε στα δέντρα στην πέμπτη ειδική διαδρομή!

Όσο για την τραγωδία της Toyota, o Ott Tanak χτύπησε μία πέτρα και πλήγωσε το σύστημα ψύξης του ιαπωνικού κινητήρα ενώ ο Jari-Matti Latvala χτύπησε σε βράχο καταστρέφοντας την ανάρτηση εμπρός αριστερά στο Yaris WRC.

tanak-portu18-a640

Advertisement

Στη Hyundai o Hayden Paddon ήταν πρώτος όταν έχασε τον έλεγχο του i20 Coupe WRC, το οποίο έμεινε μετά ακινητοποιημένο στη μέση του δρόμου, με τον οδηγό από τη Νέα Ζηλανδία να μεταφέρεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς ελέγχους καθώς παραπονιόταν για πόντους στην πλάτη. Όσο για τον teammate του, Andreas Mikkelsen, αυτός είχε προβλήματα με τον κινητήρα αλλά και την ηλεκτρονική υποβοήθηση του τιμονιού.

Στην κορυφή παρότι το στοίχημα με τα πιο μαλακά ελαστικά φαινόταν να μη βγαίνει για τον Neuville, όταν γύρω του άρχισαν όλοι να πέφτουν σαν τις μύγες, σκαρφάλωσε από την έκτη, στην πρώτη θέση, διατηρώντας το προβάδισμά του μετά τις δύο ασφάλτινες ειδικές στους δρόμους του Πόρτο.

Advertisement

Ο Evans είχε κι αυτός μία έξοδο που όμως του στοίχησε μόνο σε χρόνο ενώ ο Sordo που είχε τα ηνία μέχρι τα μισά της ημέρας, πλήρωσε την επίσης λάθος επιλογή ελαστικών.

Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου σκέλους:

Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 1:37:30.7
Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 17.7
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 24.3
Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 34.4
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 45.8
Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) + 48.3
Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 1:18.7
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) ) + 2:27.3

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 154.64 αγωνιστικών χιλιομέτρων.