Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη χρυσάφι Neuville

Ελλάδα 21:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη χρυσάφι Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη χρυσάφι Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Μία πολύ σημαντική νίκη, που όχι μόνο τον τοποθέτησε στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά του χάρισε και διαφορά 19 πόντων, πανηγύρισε στην Πορτογαλία ο Thierry Neuville.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Βέλγος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του έκτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, πήρε 25 βαθμούς από τη νίκη και 4 από τη δεύτερη θέση στην power stage και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος που έθεσε ουσιαστικά εκτός μάχης παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastien Ogier!

O οδηγός της Hyundai Motorsport ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος με προβάδισμα 39.8 δευτερολέπτων και παρότι δεν κέρδισε κάποια ειδική… στρογγύλεψε τη διαφορά στο τέλος, με δύο Ford Fiesta WRC της M-Sport να τον ακολουθούν!

Advertisement
Advertisement

Στο βάθρο βρέθηκαν ο Elfyn Evans και ο Teemu Suninen που επιτέθηκε στο φινάλε, κέρδισε μία ειδική αλλά η 3η θέση ήταν το μέγιστο που μπορούσε να πάρει. Ήταν πάντως η παρθενική του παρουσία στο βάθρο αγώνα του WRC!

Τέταρτος ήταν ο Esapekka Lappi που πήρε δύο ειδικές της Κυριακής και σήκωσε τη σημαία της Toyota ενώ ο Dani Sordo έμεινε στην πέμπτη θέση. Ο οδηγός της Hyundai πήρε το προηγούμενο βράδυ ποινή 10 δευτερολέπτων γιατί… έκοψε δρόμο στην υπέρ-ειδική SS8, άλλαξε τρεις φορές θέσεις με τον Φινλανδό αλλά τελικά ηττήθηκε.

Ακολούθησαν τα Citroen C3 WRC με τους Mads Ostberg και Craig Breen ενώ από τους άτυχους συνήθεις υπόπτους που επανεκκίνησαν χάρη στο σύστημα Rally2, ο Andreas Mikkelsen ήταν στην 17η θέση της τελικής κατάταξης, ο Ogier στην 21η ενώ ο Jari-Matti Latvala στην 25η.

Advertisement

ogier-portu18-rbpool-a640

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

Advertisement

Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3:49:46.6
Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 40.0
Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 47.3
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 54.7
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 1:00.9
Østberg/ Eriksen (Citroën C3 WRC) + 3:33.5

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έχει φτάσει στα μισά του δρόμου, είναι το Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας στις 7-10 Ιουνίου.