Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Γερμανίας: Δράμα Neuville, προηγείται ο Tanak!

Ελλάδα 4:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC-Ράλι Γερμανίας: Δράμα Neuville, προηγείται ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Γερμανίας: Δράμα Neuville, προηγείται ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση της νίκης στο Ράλι Γερμανίας, που αποτελεί τον δέκατο εκ των δεκατριών γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κέρδισε 2 από τις 8 ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους και διεύρυνε το προβάδισμά του από τον ανταγωνισμό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Ήταν μία ημέρα χωρίς προβλήματα και λάθη για μένα, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μου. Έχουμε καλή διαφορά και προς το παρόν όλα δείχνουν καλά», είπε ο Εσθονός οδηγός της M-Sport, που είδε το προβάδισμά του να ανεβαίνει από τα πέντε, στα 21.4 δευτερόλεπτα.

Ο Andreas Mikkelsen παραμένει δεύτερος αλλά η πολύ συντηρητική προσέγγισή του, σε συνδυασμό με δύο λάθη, είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξει η διαφορά από την κορυφή και παράλληλα, να μειωθεί από τον τρίτο!

Advertisement
Advertisement

Εκεί είχαμε δραματικές εξελίξεις, που μπορεί κάλλιστα να κρίνουν και τη φετινή μάχη του τίτλου. Τρίτος έχει περάσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, με τον Thierry Neuville να εγκαταλείπει!

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport πλήρωσε ακριβά το λάθος στην εναρκτήρια ειδική του δεύτερου σκέλους και η σπασμένη πίσω ανάρτηση στο i20 Coupe WRC τον έθεσε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της ημέρας. Θα επανεκκινήσει αλλά με μοναδικό πλέον στόχο τους πόντους της power stage.

Advertisement

Έτσι, ο Ogier που προς το παρόν ισοβαθμεί με τον Βέλγο, έχει τεράστια ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα. Όμως o οδηγός της M-Sport έχει μπροστά του και το δίλημμα: να αρκεστεί στους βαθμούς της 3ης θέσης και ότι έρθει από την Power Stage ή να επιτεθεί στον Mikkelsen που είναι μόλις 8.2 δευτερόλεπτα μπροστά;

Advertisement

Πιο πίσω ο Elfyn Evans είδε τον Juho Hanninen να τον «προσπερνά», όμως η ζημιά στην ανάρτηση του Toyota Yaris WRC επιβράδυνε τον Φινλανδό με αποτέλεσμα ο Ουαλός να βρεθεί ξανά μπροστά του – και πλέον τέταρτος!

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το δεύτερο σκέλος:
1. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) 2:31:32.2
2. Andreas Mikkelsen / Ander Jaeger (Citroen C3 WRC) +21.4
3. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +29.6
4. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +1:48.3
5. Juho Hänninen / Kaj Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +1:52.5
6. Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) +2:06.7
7. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +4:04.9
8. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai 120 Coupe WRC) +4:31.3
9. Éric Camilli / Benjamin Veillas (Ford Fiesta R5) +8:41.9
10. Armin Kremer / Pirmin Winklhofer (Ford Fiesta WRC) +8:54.5