Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Ξεκίνημα με Tanak

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Αργεντινής: Ξεκίνημα με Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Ξεκίνημα με Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

O Ott Tanak έκλεισε το πρώτο σκέλος του Ράλι Αργεντινής στην πρωτοπορία, με τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος να έχει εντυπωσιακό ξεκίνημα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Εσθονός έκανε ένα λάθος στην πρώτη χωμάτινη δοκιμασία αλλά ανέκαμψε και με αντεπίθεση διαρκείας που περιελάμβανε πέντε νίκες σε έξι ειδικές διαδρομές, έκλεισε την ημέρα στην κορυφή και μάλιστα με προβάδισμα 22 δευτερολέπτων από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

«Ήταν ένα ανόητο λάθος. Χτύπησα μία πέτρα και έχασα τον έλεγχο. Κάτι έσπασε στο σύστημα διεύθυνσης και αυτό μου προκάλεσε κι άλλα προβλήματα στις επόμενες ειδικές. Όμως αυτό το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να μου ταιριάζει», είπε ο Tanak για το Toyota Yaris WRC.

Advertisement
Advertisement

Πίσω του γίνεται χαμός, καθώς λιγότερα από είκοσι δευτερόλεπτα χωρίζουν πέντε οδηγούς! Δεύτερος παραμένει ο Kris Meeke παρά το κλαταρισμένο ελαστικό στο Citroen C3 WRC στο τέλος, ενώ στον εμφύλιο των Hyundai i20 Coupe WRC, η σωστή επιλογή ελαστικών βοήθησε τον Thierry Neuville να ανέβει τρίτος, μπροστά από τον Dani Sordo.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Sebastien Ogier, «καθάριζε» δρόμο βγαίνοντας πρώτος στις ειδικές ενώ η μεγάλη απώλεια της ημέρας, είναι αυτή του Jari-Matti Latvala!

Ο Φινλανδός της Toyota ήταν τρίτος όταν έβαλε σημάδι μία κοτρώνα που έσπασε την ανάρτηση του Yaris WRC, προκαλώντας στη συνέχεια προβλήματα και στο σύστημα λίπανσης του κινητήρα, με αποτέλεσμα την οριστική εγκατάλειψή του από την Αργεντινή.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:
1. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 1:30:38.6
2. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 22.7
3. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 28.6
4. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 29.5
5. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 36.4
6. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 41.2
7. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 58.5
8. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 1:07.9
9. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 1:10.3
10. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 1:33.7

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα loop τριών ειδικών διαδρομών, βόρεια της Villa Carlos Paz, που απλώνονται σε 146.88 αγωνιστικά χιλιόμετρα.