Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: Πετάει ο Mikkelsen

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: Πετάει ο Mikkelsen

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: Πετάει ο Mikkelsen

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Andreas Mikkelsen ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο σκέλος του τελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, του Ράλι Αυστραλίας. Ο Νορβηγός οδηγός της Hyundai Motorsport έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 20.1sec!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Προβάδισμα που ήρθε χάρη στην πρωτιά στις πέντε από τις έξι χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Το Hyundai i20 Coupe WRC πετούσε, στα χέρια του Mikkelsen πήρε τις πρώτες τέσσερις ειδικές, προτού του κόψει το σερί ο teammate του, Thierry Neuville. Ο Mikkelsen πήρε άλλη μία πρωτιά και έπειτα διαχειρίστηκε το προβάδισμά στα δύο περάσματα της υπέρ-ειδικής του Coffs Harbour waterfront.

Φυσικά, εκτός από το ταλέντο του, αρωγός ήταν και η σειρά εμφάνισης στο δρόμο καθώς οι πρώτοι «καθαρίζουν» το μαλακό χώμα από τις ειδικές διαδρομές. Πέραν τις κορυφής, οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Ο Neuville ακολουθεί, έχοντας βραχεία κεφαλή έναντι του Kris Meeke. O οδηγός της Citroen ήταν μπροστά μέχρι την τελευταία ειδική αλλά τελικά έκλεισε την ημέρα υστερώντας κατά 7 δέκατα του δευτερολέπτου.

Advertisement
Advertisement

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Jari-Matti Latvala που είχε τις στιγμές του, τραυματίζοντας το διαχύτη αλλά και το παρμπρίζ του Toyota Yaris WRC. Παρόλα αυτά, εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τα ελαστικά του ο Craig Breen και «προσπέρασε» τον οδηγό της Citroen.

Την εξάδα κλείνει ο Ott Tänak, που έσπασε κι αυτός νωρίς το διαχύτη του Ford Fiesta WRC της M-Sport, με αποτέλεσμα να παλεύει να βρει πρόσφυση. Μόλις όγδοος είναι ο teammate του και παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier. Ο Γάλλος αναγκαζόταν να «σκάβει» τις ειδικές βγαίνοντας πρώτος σε αυτές ενώ στην πορεία αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:
1. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 57min 51.9sec
2. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 +20.1sec
3. K Meeke / P Nagle GBR Citroën C3 +20.8sec
4. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris +29.9sec
5. C Breen / S Martin GBR Citroën C3 +30.8sec
6. O Tänak / M Järveoja EST Ford Fiesta +33.0sec

Το σκέλος του Σαββάτου αποτελείται από 8 ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 140.27 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η ημέρα αρχίζει με την μαραθώνια ειδική «Nambucca» που έχει μήκος σχεδόν 50 χιλιόμετρα!

Advertisement