Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Γύρος Κορσικής: Εκτός ο Loeb, άνετος ο Ogier

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Γύρος Κορσικής: Εκτός ο Loeb, άνετος ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Γύρος Κορσικής: Εκτός ο Loeb, άνετος ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Η μεγάλη μονομαχία στην άσφαλτο που όλοι ανέμεναν ανάμεσα στους Sebastien Loeb και Sebastien Ogier, τους οδηγούς που έχουν κατακτήσει τους 14 (!) τελευταίους τίτλους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, δυστυχώς κράτησε πολύ λίγο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Loeb έστειλε το Citroen C3 WRC σε ένα χαντάκι μόλις 400 μέτρα μετά την εκκίνηση της δεύτερης εκ των τεσσάρων ειδικών διαδρομών της ημέρας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στον Ogier. Κι αυτός πήρε το δώρο και όντας ταχύτερος στις πρώτες τρεις ΕΔ, έκλεισε το πρώτο σκέλος του Γύρου Κορσικής με προβάδισμα 33.6 δευτερολέπτων!

Ο οδηγός της M-Sport που πήγε στον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος με προβάδισμα μόλις τεσσάρων πόντων έναντι του Thierry Neuville, δεν είχε αντίπαλο αφού ακόμα και ο Βέλγος, δεν είχε απάντηση στην ταχύτητα του. Ο Βέλγος ταλαιπωρήθηκε με πρόβλημα στα φρένα του Hyundai i20 Coupe WRC και παρότι βρήκε λύση στο σέρβις και αναρριχήθηκε στην κατάταξη, δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Ogier.

Advertisement
Advertisement

Τις θέσεις βάθρου συμπληρώνει ο Kris Meeke, το C3 WRC του οποίου είναι άλλα 5.1 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Βόρειο-Ιρλανδός είχε προβλήματα στην ενδοεπικοινωνία, αδυνατώντας να έχει αρμονική καθοδήγηση από το συνοδηγό του Paul Nagle.

Τέταρτος είναι ο Ott Tänak που δυσκολευόταν να χαλιναγωγήσει το δύστροπο Toyota Yaris WRC, με τον teammate του στην ιαπωνική ομάδα, Esapekka Lappi, να ακολουθεί στην κατάταξη και να είναι αυτός που σταμάτησε το σερί του Ogier, κερδίζοντας την τελευταία ειδική της ημέρας.

O Loeb βγήκε νωρίς νοκ άουτ

O Loeb βγήκε νωρίς νοκ άουτ

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 1:19:39.0
2. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC +33.6
3. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen DS3 WRC) +38.7
4. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +44.2
5. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1:13.5
6. Elfyn Evans / Phil Mills (Ford Fiesta WRC) +1:13.8
7. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:14.4
8. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:25.0
9. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:29.2
10. Bryan Bouffier / Xavier Panseri (Ford Fiesta WRC) +1:44.8

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο του ράλι, καθώς περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες), συνολικά 136.9 αγωνιστικών χιλιομέτρων.