Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Έδιωξε τον Meeke η Citroen!

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Έδιωξε τον Meeke η Citroen!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Έδιωξε τον Meeke η Citroen!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο Kris Meeke και ο συνοδηγός του Paul Nagle να τη γλίτωσαν φθηνά μετά την τρομακτική έξοδο που είχαν στο Ράλι Πορτογαλίας, όμως ο έκτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος αποδείχθηκε πως ήταν και το κύκνειο άσμα του Βόρειο-Ιρλανδού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η Citroen ανακοίνωσε την άμεση διακοπή της συνεργασίας τους, τονίζοντας στη σχετική ανακοίνωση τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό ατυχημάτων που είχε ο Meeke, κάποια εκ των οποίων ήταν πολύ άσχημα και θα μπορούσαν να είχαν συνέπειες στην υγεία του πληρώματος. Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο 38xronow έπαιρνε υπερβολικά ρίσκα.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση καθώς επηρεάζει έναν οδηγό κι έναν συνοδηγό, όμως βασίζεται σε θέματα ασφαλείας, που αποτελούν μέρος της δικής μου ευθύνης ως επικεφαλής της ομάδας. Αναγκάστηκα λοιπόν να πάρω αυτή την απόφαση ως προληπτικό μέτρο», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Citroen Racing Pierre Budar.

Advertisement
Advertisement

Ο Meeke λοιπόν θα είναι απών από τη Σαρδηνία, εκεί όπου τα C3 WRC θα οδηγήσουν οι Craig Breen / Scott Martin και Mads Ostberg /Torstein Eriksen. Το πως θα μοιραστεί το υπόλοιπο πρόγραμμα και το αν θα ενταχθεί στην ομάδα νέος οδηγός, θα ανακοινωθεί στην πορεία.

meeke-mex18-rbpool-a640

Στους έξι έως τώρα γύρους του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ο Meeke είχε δύο εγκαταλείψεις, τρία πλασαρίσματα στους βαθμούς και ένα βάθρο, στο Μεξικό. Συνολικά στην καριέρα του στο WRC, είχε 5 νίκες και 12 βάθρα σε 91 εκκινήσεις.