Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WEC Σπα: Θρίαμβος για Toyota με μπροστάρη τον Alonso!

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WEC Σπα: Θρίαμβος για Toyota με μπροστάρη τον Alonso!

ΑΓΩΝΕΣ

WEC Σπα: Θρίαμβος για Toyota με μπροστάρη τον Alonso!

ΑΓΩΝΕΣ

Η πρεμιέρα της Super Season 2018-2019 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) δεν έκρυβε εκπλήξεις, καθώς η εργοστασιακή ομάδα της Toyota κυριάρχησε στο Βέλγιο κάνοντας το 1-2! Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima και φυσικά ο Fernando Alonso!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Ισπανός τράβηξε προφανώς πάνω του τα βλέμματα, καθώς πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στο θεσμό – και τη ντεμπούτο! Μπροστά σε 63.000 θεατές, με τον καιρό στην καρδιά των Αρδεννών να είναι εξαιρετικός και το Toyota TS050 HYBRID με το #8 να λειτουργεί άψογα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η τελευταία του επιτυχία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν πίσω στο 2013!

Advertisement
Advertisement

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι Ιάπωνες έδωσαν εντολή τα αγωνιστικά τους να διατηρήσουν τις θέσεις τους, παρότι στο φινάλε το #8 είχε ταχύτερο ρυθμό.

Τελικά οι Mike Conway, José María López και Kamui Kobayashi αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση, με τα δύο πρωτότυπα της Toyota να τερματίζουν στο θρυλικό Σπα σε σχηματισμό, με μόλις 1.444sec να τους χωρίζει.

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε το πρωτότυπο R13-Gibson της Rebellion Racing με τους André Lotterer, Neel Jani and Bruno Senna. Ωστόσο, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, το πλήρωμα που είδε την καρό σημαία όντας δύο γύρους πίσω από τους νικητές, έχασε τη θέση του στο Top3 λόγω παρατυπίας στο σασί. Αυτό προβίβασε στην τρίτη θέση ένα πλήρωμα της ίδιας ομάδας, το #3 με τους  Gustavo Menezes, Thomas Laurent και Mathias Beche!

Επόμενη στάση στη Super Season, ο 24ωρος αγώνας του Μαν, στις 16-17 Ιουνίου.

Advertisement