Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Που προετοιμάζεται για το Ντακάρ η KAMAZ;

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Που προετοιμάζεται για το Ντακάρ η KAMAZ;

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Που προετοιμάζεται για το Ντακάρ η KAMAZ;

ΑΓΩΝΕΣ

Η ρωσική εταιρεία φορτηγών αποτελεί σταθερά το μεγάλο αφεντικό στην εν λόγω κατηγορία του θρυλικού αγώνα που ακούει στο όνομα Ράλι Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Μόνο που οι… αυτοκρατορίες δεν χτίζονται στην τύχη. Γι’ αυτό οι Ρώσοι προετοιμάζονται με στρατιωτική πειθαρχία και αφοσίωση ενόψει της πρόκλησης και των εμποδίων που θα συναντήσουν στη Νότια Αμερική, με το πεδίο εκπαίδευσής τους να βρίσκεται στο Καζακστάν.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Vladimir Chagin: επτά φορές νικητής του Ράλι Ντακάρ ως οδηγός και τώρα αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας που επιβλέπει τις τρεις εργοστασιακές συμμετοχές. Κάθε φορτηγό της Kamaz, εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 17.2 λίτρων, απόδοσης περίπου 730 αλόγων!

Advertisement
Advertisement

«Να προπονείσαι σκληρά για να μάχεσαι με άνεση, έλεγε ο τελευταίος στρατηγός της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, ο Alexander Suvorov. Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του. Αυτό σημαίνει πως κάνουμε την προετοιμασία μας όσο γίνεται πιο έντονη, επιλέγουμε τις πιο μεγάλες σε μήκος διαδρομές και μάλιστα με το μέγιστο δυνατό βαθμό δυσκολίας, ώστε να δούμε πως τα καταφέρουν τα φορτηγά μας. Άρα οι οδηγοί μας αλλά και οι πλοηγοί, έχουν πολλή δουλειά», σημειώνει ο Chagin.

ayrat-mardeen-kamaz-rally-dakar-2015-640

Ο Suvorov φημολογείται πως δεν είχε χάσει ποτέ μάχη, πως είχε παραμείνει αήττητος σε 60 συγκρούσεις. Είχε γράψει και βιβλίο σχετικά, με τίτλο: «Η επιστήμη της νίκης». Ως πρότυπο, θέτει υψηλά στάνταρ. Ωστόσο, με 13 νίκες στο Rally Dakar στο ενεργητικό της, η Kamaz που αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή φορτηγών στη Ρωσία, φαίνεται πως ακολουθεί με επιτυχία τα βήματα του Suvorov.

Advertisement

Για το 2016, στα φορτηγά της Kamaz υπάρχουν αναβαθμίσεις στο σύστημα πλοήγησης και τα φρένα ενώ ο πανίσχυρος κινητήρας αποδίδει μερικούς επιπλέον ίππους. Επίσης, έχει εξελιχθεί το σύστημα μετάδοσης καθώς και το σύστημα κατανομής ροπής.

Ο Eduard Mardeev, νικητής του Rally Dakar το 2013 (η Kamaz είναι αήττητη έκτοτε) εξηγεί: «Το αποτέλεσμα των αναβαθμίσεων είναι πως φορτηγό μας είναι πιο ευκολοδήγητο, πράγμα πολύ σημαντικό στο υψηλού υψομέτρου τερέν που θα αντιμετωπίσουμε. Συνολικά, θα έλεγα πως το όχημά μας είναι αυτή τη στιγμή δύο βήματα μπροστά σε σχέση με το περυσινό».

Advertisement

Ήρθε η ώρα ο ανταγωνισμός να αρχίσει να φοβάται. Μία ματιά στο video θα σας πείσει γιατί…

Πηγή: RedBull.com

Advertisement