Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με τη στήριξη της Ford Performance η M-Sport

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τη στήριξη της Ford Performance η M-Sport

ΑΓΩΝΕΣ

Με τη στήριξη της Ford Performance η M-Sport

ΑΓΩΝΕΣ

Τα επίσημα χρώματά της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι αλλά και την ακριβή μορφή της συνεργασίας που έχει φέτος με τη Ford γνωστοποίησε η αγωνιστική ομάδα της M-Sport.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Ford αποφάσισε φέτος να αυξήσει τη στήριξή της προς την ομάδα του Malcolm Wilson, εξέλιξη λογική μετά την περυσινή επιτυχία και το νταμπλ στους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών διά χειρός Sebastien Ogier.

Η νέα συμφωνία αφορά παροχή εκτενούς τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης από τη Ford Performance, το αρχηγείο της οποίας είναι στο Ντίαρμπορν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

«Η 20ετής σχέση της Ford με την M-Sport έχει αποφέρει απαράμιλλη επιτυχία σε όλες τις κατηγορίες αγώνων ράλι, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και παράλληλα έχει καθιερώσει το Fiesta ως πρότυπο για τους οδηγούς ράλι σε όλο τον κόσμο. Πέρσι, υποστηρίξαμε την M-Sport στην εξέλιξη του νέου Fiesta, το οποίο στη συνέχεια κατέκτησε το πρωτάθλημα. Για το 2018, έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη», είπε σχετικά ο Mark Rushbrook, επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της μάρκας με το μπλε οβαλ σήμα.

«Έχουμε δημιουργήσει μία φανταστική σχέση με τη Ford όλα αυτά τα χρόνια και είναι καταπληκτικό που βλέπουμε ότι η υποστήριξη αυξάνεται καθώς προσβλέπουμε στην υπεράσπιση των τίτλων μας WRC το 2018. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρότερος από ποτέ, αλλά είμαι σίγουρος ότι μαζί με τη συμβολή των εταίρων μας, μπορούμε να πετύχουμε τα ίδια υψηλά επίπεδα επιδόσεων και αξιοπιστίας που μας χάρισαν τόσες επιτυχίες το 2017», δήλωσε ο Malcolm Wilson, διευθύνων σύμβουλος της M-Sport.

M-Sport-2018-fiesta-b640

Advertisement

Η Ford έχει αδιάλειπτη συνεργασία με την M-Sport από το 1997. Η βρετανική αγωνιστική ομάδα με ειδίκευση στα ράλι, προετοιμάζει οχήματα Ford για αγώνες ράλι σε αρκετές κατηγορίες, από την FIA R2 μέχρι την κορωνίδα του σπορ, το WRC. Σχεδόν 400 μοντέλα Ford Fiesta που φέρουν την υπογραφή της M-Sport τρέχουν αυτή τη στιγμή σε αγώνες ράλι σε όλο τον κόσμο.

Ηγετικό ρόλο στο project θα διατηρήσει ο Sebastien Ogier, με δεύτερο βιολί τον Elfyn Evans μιας και ο Ott Tanak έφυγε για την Toyota.

Advertisement