Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

SEAJETS Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Kajetanowicz

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAJETS Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Kajetanowicz

ΑΓΩΝΕΣ

SEAJETS Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Kajetanowicz

ΑΓΩΝΕΣ

Η αυλαία του εθνικού μας αγώνα έπεσε και μετά από δύο απαιτητικές διαδρομές στις σκληρές επιφάνειες της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, νικητής του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις αναδείχθηκε ο δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Οδηγώντας ένα Ford Fiesta R5 κατάφερε να επικρατήσει διπλασιάσει τις επιτυχίες του στη χώρα μας (η πρώτη του νίκη ήταν το 2015), ενώ είχε σύμμαχο και την τύχη καθώς είδε τους βασικούς του αντιπάλους να τίθενται νοκ-άουτ λόγω προβλημάτων.

Αρχικά, ήταν ο Nasser Al-Attiyah που αντιμετώπισε πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του δικού του Ford Fiesta R5 (στην πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας – EKO Racing Ελευθεροχώρι 1). Ο οδηγός από το Κατάρ, που ξεκίνησε το σκέλος επικεφαλής της κατάταξης, «έπεσε» 3ος, αλλά η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη, αφού το πρόβλημα επαναλήφθηκε και στο δεύτερο πέρασμά του από την ίδια ειδική, κάτι που τελικά τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.

Advertisement
Advertisement

Acropolis17testing-Nasser_Al_Attiyah_03-640

Ο Bruno Magalhaes που είχε ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος στη 2η θέση, αντιμετώπισε το πρωί πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του Skoda Fabia R5 και έχασε πολύ χρόνο. Ωστόσο, λόγω των ατυχιών των αντιπάλων του, βρέθηκε τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Και για την 3η θέση, όμως, η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική! Προς στιγμήν εκεί βρέθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Χάρης Δήμος με το Skoda Fabia R5, αλλά μία έξοδός τους στο πρώτο πέρασμα από την ειδική διαδρομή SEAJETS Ρεγκίνι 1 είχε ως αποτέλεσμα να «πληγώσουν» το σύστημα διεύθυνσης και να τεθούν εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στο βάθρο. Λίγο αργότερα, η εγκατάλειψη του Al-Attiyah έφερε τρίτο τον Murat Bostanci αλλά με μικρή διαφορά από τους Γιώργο Φιλιππίδη-Λεωνίδα Μαχαίρα και τον
Grzegorz Grzyb, αμφότερους με Skoda Fabia R5.

Advertisement

Οι τρεις τους μπήκαν στην τελευταία ειδική διαδρομή με την 3η θέση «ανοιχτή» αλλά αυτός που πανηγύρισε τελικά ήταν ο Πολωνός Grzyb, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως ο αγώνας τελειώνει μόνο στη ράμπα του τερματισμού. Κι αυτό διότι τόσο ο Τούρκος οδηγός με το Ford Fiesta όσο και ο Φιλιππίδης είχαν αμφότεροι έξοδο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν. Με όλες αυτές τις εναλλαγές στην κορυφή, 4ος τερμάτισε ο νεαρός Αλέξανδρος Τσουλόφτας, στην πρώτη του εμφάνιση με το Citroen DS3 R5, μπροστά από τον Σωκράτη Τσολακίδη που συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα. Στην 6η θέση ακολούθησε ο Ιταλός Zelindo Melegari με το Mitsubishi Lancer EVO IX, ο οποίος κατέκτησε και τη νίκη στην κατηγορία ERC2. O Τούρκος Bugra Banaz με το Ford Fiesta ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ERC3.

Advertisement

Όπως η πρώτη ημέρα, έτσι και η δεύτερη προσμετρούσε ξεχωριστά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι. Εκεί, μετά τα προβλήματα των Φιλιππίδη και Τσολακίδη, την 1η θέση κατέκτησε ο Τσουλόφτας αλλά με δεδομένο το γεγονός ότι ο Κύπριος οδηγός δε βαθμολογείται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, οι βαθμοί του πρώτου κατέληξαν στα χέρια των Γιάννη Μπαντούνα-Κώστα Σούκουλη με το Lancer EVO VI, που μετά τη νίκη τους στο Ολυμπιακό Ράλι στην αρχή της χρονιάς βάζουν πλώρη για τίτλο! Με τους Θέμη Χαλκιά και Λευτέρη Αλυγιζάκη να εγκαταλείπουν από έξοδο και ψυγείο, αντίστοιχα, οι Βασίλης και Παναγιώτης Δρυμούσης βρήκαν την ευκαιρία και σκαρφάλωσαν στο βάθρο με το Subaru Impreza, μπροστά από τους Χρυσόστομο Καρέλλη-Ηλία Παναγιωτούνη. Το πλήρωμα του Peugeot 208 R2 κινήθηκε πολύ γρήγορα και κατέκτησε τη νίκη στην F2.

Ο μεγάλος νικητής Kajetan Kajetanowicz

Ο μεγάλος νικητής Kajetan Kajetanowicz

Αναλυτικά η κατάταξη μετά από 12 ειδικές και 229.74 αγωνιστικά χιλιόμετρα:
1 Kajetan Kajetanowicz (POL)/Jarek Baran (POL) Ford Fiesta R5 2m49.40.6s
2 Bruno Magalhães (PRT)/Hugo Magalhães (PRT) ŠKODA Fabia R5 +2m58.7s
3 Grzegorz Grzyb (POL)/Jakub Wróbel (POL) ŠKODA Fabia R5 +6m05.3s
4 Alexandros Tsouloftas (CYP)/Denis Giraudet (FRA) Citroën DS3 R5 +8m48.3s
5 Socratis Tsolakidis (GRC)/Haris Dimos (GRC) ŠKODA Fabia R5 +16m49.2s
6 Zelindo Melegari (ITA)/Maurizio Barone (ITA) Mitsubishi Lancer E9 +2m05.6s
7 Vassillis Drymoussis (GRC)/Panaylotis (GRC) Subaru Impreza STI +25m43.5s
8 Buǧra Banaz (TUR)/Burak Erdener (TUR) Ford Fiesta R2T +26m06.0s
9 Ümitcan Özdemir (TUR)/Butuhan Memişyazici (TUR) Ford Fiesta R2T +27m45.4s
10 Tibor Érdi Jr (HUN)/György Papp (HUN) Mitsubishi Lancer Evolution X +30m11.2s

Οι νικητές στις άλλες κατηγορίες του Ευρωπαϊκού:
FIA ERC2: Zelindo Melegari (ITA)/Maurizio Barone (ITA) Mitsubishi Lancer E9
FIA ERC3: Buǧra Banaz (TUR)/Burak Erdener (TUR) Ford Fiesta R2T
Colin McRae ERC Flat Out Trophy: Nikolay Gryazin (RUS)

Advertisement

Πρωτοπορία:
SS1-SS5: Nikolay Gryazin
SS6: Nasser Al-Attiyah
SS7-SS8: Bruno Magalhães
SS9-SS12: Kajetan Kajetanowicz