Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross, Βαρκελώνη: Νικητής στα… χαρτιά ο Kristoffersson

Ελλάδα 20:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RallyCross, Βαρκελώνη: Νικητής στα… χαρτιά ο Kristoffersson

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross, Βαρκελώνη: Νικητής στα… χαρτιά ο Kristoffersson

ΑΓΩΝΕΣ

Επεισοδιακή από κάθε άποψη ήταν η πρεμιέρα του 2018 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA World Rallycross presented by Monster Energy! Ο Matthias Ekström ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη αλλά λίγο αργότερα μηδενίστηκε από τους αγωνοδίκες!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ποινή στον Σουηδό οδηγό της EKS Audi Sport ήρθε μετά από επαφή που είχε με τον Petter Solberg, όπου έστειλε το Polo RX του Νορβηγού οδηγού στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Ο Ekström κρίθηκε υπαίτιος και τέθηκε εκτός τελικού.

Ως συνέπεια, στην κορυφή προβιβάστηκε ο teammate του «Hollywood» και περυσινός πρωταθλητής, Johan Kristoffersson. Έτσι ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων. Μάλιστα, η απόφαση των αγωνοδικών άλλαξε άρδην και την κατάταξη στους κατασκευαστές, με την PSRX Volkswagen Sweden να βρίσκεται στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά σε ένα Σαββατοκύριακο με ανατροπές, όχι μόνο στην πίστα αλλά και στον καιρό, αφού είδαμε βροχή, χαλάζι και λαμπερό ήλιο!

Αυτή ήταν η δέκατη νίκη στην καριέρα του Kristoffersson, που μετά την μάχη που έχασε εντός πίστας αλλά κέρδισε εκτός, δήλωσε: “Όλες οι δοκιμές που είχαμε κάνει έως τώρα με το νέο αυτοκίνητο, ήταν είτε υπό βροχή είτε σε βρεγμένο τερέν. Είμαι χαρούμενος λοιπόν από το επίπεδο ανταγωνιστικότητας και σε στεγνό. Όμως είναι απογοητευμένος για όσα συνέβησαν με τον Petter“.

RX-1-Barca-loeb-a640

Advertisement

Δεύτερος ήταν τελικά ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Sebastien Loeb, παρότι κινδύνευσε να μείνει εκτός τελικής φάσης. Πίσω από τον οδηγό της Team Peugeot Total και στην τελευταία θέση του βάθρου, ήταν ο Andreas Bakkerud, στην παρθενική του εμφάνιση με τη EKS Audi Sport.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του Niclas Gronholm, γιου του δις παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι Marcus, που ήταν τέταρτος με το GRX Taneco Hyundai i20.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη στον τελικό:

RX-classification-1barca

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Advertisement

RX-Drivers-standings-after-1barca

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

RX-teams-standings-after-1barca

Επόμενος γύρος, στην Πορτογαλία και το Μονταλέγκρε, στις 28-29 Απριλίου.