Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: «Παράδεισος» για τον Kristoffersson το Χελ

Ελλάδα 19:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RallyCross: «Παράδεισος» για τον Kristoffersson το Χελ

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: «Παράδεισος» για τον Kristoffersson το Χελ

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Johan Kristoffersson πανηγύρισε τη νίκη στον έκτο γύρο του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος FIA World RallyCross presented by Monster Energy, που έλαβε χώρα επί Νορβηγικού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα Χελ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή μεικτή διαδρομή, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, που βρίσκεται λίγο έξω από το Τροντχαϊμ. Εκεί, ο οδηγός της PSRX Volkswagen Sweden έκανε αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια κατάκτησης του φετινού τίτλου.

Με νίκες στους προκριματικούς αλλά και στον ημιτελικό, ο Kristoffersson επικράτησε οριακά στον τελικό του Andreas Bakkerud της Hoonigan Racing. Τα Polo GTi και Ford Forus RS RX έδωσαν μία συναρπαστική παράσταση, με την τελική τους διαφορά να είναι μόλις στα 1.9sec!

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά την ώρα που οι teammates τους, Petter Solberg και Ken Block, αποκλείστηκαν από τους ημιτελικούς. Έτσι άνοιξε ο δρόμος προς το βάθρο για τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι Sebastien Loeb (Peugeot 208). Στον μεγάλο τελικό συμμετείχαν επίσης οι Mattias Ekstrom, Timmy Hansen Και Timur Timerzyanov.

Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού:
hell17-final640short

Στη βαθμολογία ο Kristoffersson έφυγε από τη Σκανδιναβική χώρα με προβάδισμα 8 πόντων έναντι του Ekstrom που θα απουσιάζει και από τον επόμενο αγώνα, καθώς έχει υποχρεώσεις στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο στον τρίτο της κατάταξης, τον Solberg.

Advertisement

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία των οδηγών:
drivers-standings-after-hell17-640tall

Σε ομαδικό επίπεδο, η PSRX Volkswagen Sweden διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της, μετρώντας τρεις συνεχόμενες νίκες! Πλέον είναι 81 πόντους μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο, που είναι πλέον η Team Hansen.

Advertisement

Αναλυτικά η βαθμολογία:

teams-standings-after-hell17-640short