Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Ο Solberg επέστρεψε!

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RallyCross: Ο Solberg επέστρεψε!

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Ο Solberg επέστρεψε!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Petter Solberg πανηγύρισε τη νίκη στον πέμπτο γύρο του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος FIA World RallyCross presented by Monster Energy, που έλαβε χώρα επί βρετανικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Λίντεν Χιλ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ήταν μία σπουδαία ημέρα για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή RX καθώς ήταν η πρώτη του νίκη μετά από 405 μέρες και τον έβαλε πλέον για τα καλά στο παιχνίδι διεκδίκησης του φετινού τίτλου. Παράλληλα, ισχυροποίησε και τη θέση της ομάδας του, PSRX Volkswagen Sweden! Όμως ας τα δούμε αναλυτικά.

Τα Polo GTi κυριάρχησαν πλήρως. Πήραν τη νίκη και στους 4 προκριματικούς αγώνες και στους δύο ημιτελικούς ενώ έκαναν το 1-2 στον μεγάλο τελικό. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε για πρώτη φορά από τον εναρκτήριο αγώνα της περυσινής σεζόν, στην Πορτογαλία, ο Solberg. O Νορβηγός είναι τρίτος στη βαθμολογία με 117 πόντους, έναντι 120 του περυσινού πρωταθλητή Mattias Ekstrom ενώ ο δεύτερος στο Λίντεν Χιλ Johan Kristoffersson, πέρασε στην κορυφή με 124 πόντους!

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο στον βρετανικό γύρο ολοκλήρωσε ο Andreas Bakkerud με το Ford Focus RS RX της Hoonigan Racing. Στην εξάδα του τελικού βρέθηκαν ακόμα ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Sebastien Loeb (Peugeot 208), ο Ekstrom (Audi S1) και ο Timmy Hansen (Peugeot 208).

WorldRX2017-LyddenHill-podium640