Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Τα video highlights της ΕΔ5 με το δράμα του Loeb

Ελλάδα 3:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ: Τα video highlights της ΕΔ5 με το δράμα του Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Τα video highlights της ΕΔ5 με το δράμα του Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλη μία επίπονη μέρα στο επικό Ράλι Ντακάρ, άλλη μία ειδική διαδρομή με παγίδες που ολοκληρώθηκε με μία σημαντική «απώλεια», αυτή του Sebastien Loeb. Δείτε όλα όσα συνέβησαν στη Νότια Αμερική!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μέσα σε 5μιση λεπτά οι διοργανωτές μας μεταφέρουν όλα όσα συνέβησαν στις κατηγορίες των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών στην πέμπτη ειδική διαδρομή. Πληρώματα και αναβάτες ξεκίνησαν από το Σαν Χουάν ντε Μαρκόνα και τερμάτισαν στην Αρεκίπα, στην τελευταία ημέρα μάχης με τα αφιλόξενα εδάφη του Περού.

Κάλυψαν συνολικά 770 χιλιόμετρα οι μοτοσυκλέτες και 933 τα αυτοκίνητα, τα 198 & 267 εξ αυτών αντίστοιχα σε αγωνιστικούς ρυθμούς, με το υψόμετρο να ανεβαίνει μέχρι και τα 1675 μέτρα και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 19 έως τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
Advertisement

Μία εφιαλτική σε πολλά σημεία δοκιμασία στα Dunas Grande, είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι πτώσεις στο πρώτο μέρος των highlights. Σε αυτά, εκτός από μαγικά τοπία και στιγμές… απελπισίας, περιλαμβάνονται και δηλώσεις των πρωταγωνιστών όπως ο Joan Barreda που ήταν και ο νικητής της ειδικής.

Στη συνέχεια το video περιλαμβάνει όλα όσα έγιναν στα αυτοκίνητα, με ξεκίνημα το δράμα στα Dunas de Tanaka, εκεί όπου τέθηκε εκτός μάχης ο Loeb. Δείτε το απίστευτο σημείο όπου κόλλησε το Peugeot 308DKR Maxi, τον συνοδηγό του Αλσατού Daniel Elena να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC να περιγράφει τι συνέβη.

Υπάρχει όμως και ένα πολύ παράξενο συμβάν καθώς μπορείτε να δείτε τον Yazeed Al-Rajhi να προσπαθεί να βγάλει το X-Raid MINI από τον… ωκεανό! Ναι, από τον ωκεανό! Κι ακόμα πως κόλλησαν οι Mikko Hirvonen, o Carlos Sainz και ο Nasser Al-Attiyah αλλά και τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης Stephane Peterhansel να περιγράφει πως σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Advertisement

Όλα αυτά, πατώντας play…

Advertisement

Μπορεί να διαβάσετε αναλυτικά τι συνέβη στην ΕΔ5 πατώντας εδώ ενώ στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα highlights και στις κατηγορίες των φορτηγών και των quad.