Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Τα video highlights της ΕΔ12

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ: Τα video highlights της ΕΔ12

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Τα video highlights της ΕΔ12

ΑΓΩΝΕΣ

H δωδέκατη ειδική διαδρομή του τεσσαρακοστού Ράλι Ντακάρ που είχε ως εφαλτήριο τη Φιαμπαλά και τερματισμό στο Σαν Χουάν της Αργεντινής, ήταν και η μεγαλύτερη σε μήκος: συνολικά 791 χιλιόμετρα, τα 522 εξ αυτών χρονομετρημένα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κι αυτό σε υψόμετρο που έφτανε τα 3500 μέτρα, την ώρα που οι θερμοκρασίες είχαν ανάβει και κυμάνθηκαν από τους 20 έως τους 38 βαθμούς Κελσίου. Κοινώς, ένα επίπονο πεδίο μάχης το οποίο περιελάμβανε ακόμα τραχύ τερέν, κοφτερές πέτρες και αγριεμένα ποτάμια.

Με την ειδική στην κατηγορία των μοτοσυκλετών (αλλά και των Quad) να ματαιώνεται λόγω κακοκαιρίας, το σχεδόν 5λεπτο βίντεο που σας παραθέτουμε επικεντρώνεται σε όσα έγιναν στην κατηγορία των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακά on board, μαγευτικά τοπία, οι προσπάθειες των Terranova, Ten Brinke και Przygonski, με τον Πολωνό να μιλά για τις προσπάθειές του. Κι έπειτα, μπορείτε να δείτε εν δράσει τον νικητή του 2009 Giniel de Villiers που κυνηγά την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης αλλά και την επαναλαμβανόμενη τακτική της Peugeot που θέλει τον Cyril Despres να περιμένει τον πρωτοπόρο γενικής Carlos Sainz για να καλύψει το υπόλοιπο της διαδρομής στο πλευρό του ώστε να του παρέχει βοήθεια αν αυτό χρειαστεί.

Και χρειάστηκε! Ο Ισπανός είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό αλλά και πρόβλημα με το κιβώτιο του 3008DKR Maxi που είχε κολλήσει στην 3η σχέση. Έπειτα, η κάμερα ακολουθεί τον Stephane Peterhansel που μιλάει για τις ελπίδες του για νίκη αλλά και τα λόγια του νικητή της ειδικής, Nasser Al-Attiyah που πανηγύρισε για 3η φορά φέτος, διατηρώντας έτσι θέση στο Top3.

Τέλος, παρουσιάζεται το πως αντιμετωπίστηκε από διοργανωτές και αγωνιζόμενους η απόφαση ματαίωσης της ΕΔ12 για τις μοτοσυκλέτες.

Advertisement

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Μπορεί να διαβάσετε αναλυτικά τι συνέβη στην ΕΔ12 πατώντας εδώ.

Φωτογραφία: redbullcontentpool.com