Ράλι Ντακάρ 2017: Στο Τop-3 της γενικής τα Peugeot 3008 DKR | NewsAuto.gr
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017: Στο Τop-3 της γενικής τα Peugeot 3008 DKR

Τα τρία Peugeot 3008 DKR που συνεχίζουν στο Ντακάρ (ο Carlos Sainz έχει εγκατέλειψε στην 4η ειδική διαδρομή) έκαναν τους τρεις ταχύτερους χρόνους στην 8η ε.δ. με αποτέλεσμα οι Sebastien Loeb και Daniel Elena να αναρριχηθούν στην κορυφή της γενικής κατάταξης.


Όπως προβλεπόταν από τους κανονισμούς του αγώνα, χτες το βράδυ στο Uyuni δεν επιτρεπόταν εξωτερικό σέρβις από την ομάδα και τα πληρώματα προχώρησαν από μόνα τους σε μικρές επισκευές (όπως οι Loeb/Elena που άλλαξαν την αντλία του συστήματος διεύθυνσης). Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει τις συνθήκες του αγώνα και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να μειώσουν, από τα 492, στα 417 χιλιόμετρα την χτεσινή ειδική. Όπως και η 6η ειδική, έτσι και η σημερινή 9η στην περιοχή Salta της Αργεντινής, ακυρώθηκε λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

O Loeb δήλωσε: «Έπρεπε να δουλέψουμε πάνω στο αυτοκίνητο κατά την διανυκτέρευση μας στο Uyuni και για αυτό βοήθησα τον Daniel έως τις 11 το βράδυ, πριν πέσω για ύπνο. Το πρώτο κομμάτι της ειδικής πήγε καλά και το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα. Οι συνθήκες ήταν καλές και είχαμε να αντιμετωπίσαμε περάσματα από στατικά νερά που έφταναν σε μήκος τα 600 μέτρα. Ο Stephane ήταν λίγο ταχύτερος στα πρώτα περάσματα, αλλά εμείς κινηθήκαμε καλύτερα όταν άλλαξε το τερέν. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την διαφορά, αλλά η ειδική τερματίστηκε πρόωρα, περίπου 80 χιλιόμετρα νωρίτερα».

Log In or Create an account