Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Όλα άλλαξαν στους 2 τροχούς στην ΕΔ10

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ: Όλα άλλαξαν στους 2 τροχούς στην ΕΔ10

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Όλα άλλαξαν στους 2 τροχούς στην ΕΔ10

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί στην κατηγορία των αυτοκινήτων, των φορτηγών και των quad να μην άλλαξε τίποτα, όμως στις μοτοσυκλέτες μιλάμε πλέον για ένα νέο Ράλι Ντακάρ μετά την ολοκλήρωση της δέκατης ειδικής διαδρομής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Τα 373 χιλιόμετρα χρονομετρημένης διαδρομής από τη Σάλτα προς τη Μπελέν, έφεραν επιστροφή των αμμόλοφων ως πεδίο μάχης. Και εκεί, στην άμμο, βυθίστηκαν οι ελπίδες των Adrien van Beveren, Kevin Benavides, Antoine Meo και Toby Price για νίκη. Ειδικά ο πρώτος, πίεζε για την νίκη στην ειδική αλλά είχε πτώση τρία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό χάνοντας τα ηνία. Έτσι στην κορυφή της κατάταξης πέρασε ο Αυστριακός Matthias Walkner (KTM) που μάλιστα έχει και προβάδισμα 39 λεπτών από τον Joan Barreda (Honda).

«Ήταν μία μακρά και επίπονη ημέρα. Ήταν δύσκολο να βρεις προσανατολισμό στο δεύτερο μισό της ειδικής και είναι σπουδαίο που πλέον είμαι στην κορυφή. Όμως πολλά μπορούν ακόμα να συμβούν άρα θα προσπαθήσω να παραμείνω συγκεντρωμένος», είπε ο Walkner. Το βάθρο στη δέκατη ειδική συμπλήρωσαν ο ο Χιλιανός Pablo Quintanilla (Husqvarna) και ο Ισπανός Gerard Farrés (KTM).

Advertisement
Advertisement

Η γενική κατάταξη:
1. MATTHIAS WALKNER  (AUT)  KTM  32:21:03
2. JOAN BARREDA  (ESP)  HONDA  +00:39:42
3. KEVIN BENAVIDES  (ARG)  HONDA  +00:41:23

Dakar18-ss2-sainz-rbpool-a640

Στα αυτοκίνητα, ο Carlos Sainz διατηρεί προβάδισμα 50 λεπτών. Είχε λοιπόν την πολυτέλεια να οδηγεί συντηρητικά με το Peugeot 3008DKR Maxi και έτσι περιορίστηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το Toyota Hilux του Giniel de Villiers και τον νικητή για μία ακόμα φορά, Stephane Peterhansel. O Γάλλος συνεχίζει την αντεπίθεσή του και με το χρόνο αυτό κατάφερε να περάσει δεύτερος στη γενική κατάταξη, προσπερνώντας τον Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux).

Advertisement

Η γενική κατάταξη:
1. CARLOS SAINZ  (ESP)  PEUGEOT  32:10:53
2. STEPHANE PETERHANSEL (FRA) PEUGEOT  +00:50:35
3. NASSER AL-ATTIYAH  (QAT)  TOYOTA  +01:12:46

Στις γουρούνες ο Ignacio Casale ακολουθεί παρόμοια τακτική με τον Sainz, έχει άλλωστε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα. Ήταν λοιπόν για μία ακόμα φορά τρίτος, πίσω από τον νικητή για δεύτερη φορά φέτος Nicolás Cavigliasso και τον Jeremías González, που πλέον είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη.

Advertisement

Η γενική κατάταξη:
1. IGNACIO CASALE  (CHI)  YAMAHA 40:34:52
2. JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI (ARG)  YAMAHA  +01:41:03
3. NICOLAS CAVIGLIASSO  (ARG)  YAMAHA  +01:42:56

Dakar18-ss2-Casale-rbpool-a640

Στα φορτηγά τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Ton Van Genugten, με την Iveco να κάνει το 1-2 αφού ακολούθησε ο Federico Villagra. Ωστόσο ο Eduard Nikolaev της Kamaz εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο στη γενική κατάταξη.

Advertisement

Η γενική κατάταξη:
1. EDUARD NIKOLAEV  (RUS)  KAMAZ  34:09:09
2. FEDERICO VILLAGRA  (ARG)  IVECO  +00:24:44
3. SIARHEI VIAZOVICH  (BLR)  MAZ   +03:48:30

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com