Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ο Peterhansel τη νίκη στην ΕΔ8, ο Sainz τα ηνία

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Ο Peterhansel τη νίκη στην ΕΔ8, ο Sainz τα ηνία

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ο Peterhansel τη νίκη στην ΕΔ8, ο Sainz τα ηνία

ΑΓΩΝΕΣ

To τρία στα τέσσερα έκανε η Γαλλία στο πλαίσιο της όγδοης ειδικής διαδρομής του τεσσαρακοστού Ράλι Ντακάρ που διεξάγεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στα αφιλόξενα εδάφη της Νότιας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οι Stéphane Peterhansel, Antoine Méo και Simon Vitse ήταν ταχύτεροι στις κατηγορίες αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και quad αντίστοιχα, όμως οι Carlos Sainz, Adrien Van Beveren και Ignacio Casale εξακολουθούν να προηγούνται στη γενική κατάταξη μετά τη μεγαλύτερη ειδική του φετινού αγώνα. Αυτή ξεκίνησε από το Ουγιουνί και έφτασε στην Τουπιζά, πάντα στη Βολιβία, με το υψόμετρο να αγγίζει τα 4.800 μέτρα!

Μετά την ατυχία της προηγούμενης ημέρας όπου διαλύοντας την πίσω ανάρτηση του Peugeot 3008DKR Maxi είχε χάσει 1 ώρα και 45 λεπτά, ο Peterhansel κόλλησε το πόδι στο πάτωμα και μετά από μεγάλη μάχη με τον teammate του στη γαλλική ομάδα, Cyril Despres, πήρε τη νίκη. Αυτή ήταν η 40η κερδισμένη ειδική στην καριέρα του στο θρυλικό αγώνα και πλέον υστερεί μόνο του Ari Vatanen.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν μία μακρά ειδική, με σκληρά κομμάτια σε υψηλό υψόμετρο. Ήταν πολύ δύσκολη. Τουλάχιστον αποφύγαμε τα προβλήματα, πράγμα καλό. Δεν μπήκα ξανά στο παιχνίδι της νίκης, είμαι πάνω από μία ώρα πίσω και απλά κέρδισα μερικά λεπτά», είπε ο Peterhansel γνωρίζοντας πως ο τέταρτος σε αυτή τη διαδρομή Sainz, απολαμβάνει προβάδισμα άνω της μίας ώρας.

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες ήταν ο Antoine Meo με KTM αυτός που έκανε το 2 στα 8, επικρατώντας του Αμερικανού Ricky Brabec (Honda). «Πήγαινα τέρμα-γκάζι από την αρχή. Ήθελα να καλύψω 6 ή 7 λεπτά από τη διαφορά μου από τους πρώτους και είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα», είπε ο Γάλλος. Στη γενική παραμένει μπροστά ο Adrien Van Beveren που έμεινε πέμπτος, πίσω από τον Kevin Benavides. Όμως η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στα μόλις 22 δευτερόλεπτα με τη συνέχεια να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Στις γουρούνες ο Simon Vitse έκανε το βήμα παραπάνω και πήρε τη νίκη, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τον δεύτερο Marcelo Medeiros. Το Top3 συμπλήρωσε ο Ignacio Casale που απολαμβάνει προβάδισμα σχεδόν δύο ωρών στη γενική κατάταξη.

Advertisement

Τέλος στα φορτηγά ο Dmitry Sotnikov σημείωσε την πρώτη φετινή του πρωτιά με το φορτηγό της Kamaz. Ακολούθησαν ο Federico Villagra με Iveco και ο Ayrat Mardeev με Kamaz, την ώρα που ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Eduard Nikolaev μόνο με μία ατυχία θα χάσει τη νίκη.