Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Η πιο σκληρή ειδική έφερε και αλλαγές (video)

Ελλάδα 2:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Η πιο σκληρή ειδική έφερε και αλλαγές (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Η πιο σκληρή ειδική έφερε και αλλαγές (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η ενδέκατη ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ, ήταν και η πιο απαιτητική. Η περίφημη Φιαμπαλά που στο παρελθόν έχει βυθίσει ελπίδες και όνειρα αγωνιζόμενων στην άμμο, επιβεβαίωσε τη φήμη της. Κι αν στις κατηγορίες των αυτοκινήτων και των quad δεν είχαμε αλλαγές, στους 2 τροχούς είχαμε μία σημαντική εγκατάλειψη και στα φορτηγά αλλαγή στην κορυφή της γενικής κατάταξης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στα αυτοκίνητα ο Bernhard Ten Brinke σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με το Toyota Hilux, τερματίζοντας μπροστά από την τριπλέτα της Peugeot και τα 3008DKR Maxi των Cyril Despers, Carlos Sainz και Stephane Peterhansel.

Έχοντας… καεί στη συγκεκριμένη ειδική προς το Τσιλεσίτο στο παρελθόν, ο Sainz ήταν χαρούμενος που έφτασε στον τερματισμό με το Peugeot του ακέραιο και το προβάδισμά του σταθερό. «Η ειδική Fiambala είναι πολύ απαιτητική, πολύ δύσκολη. Είμαι πολύ χαρούμενος που την αφήσαμε πίσω μας. Έχω χάσει δύο Dakar σε αυτή την ειδική άρα είμαι πολύ χαρούμενος που δεν με πτόησε φέτος».

Advertisement
Advertisement

Η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ11:
1. CARLOS SAINZ  (ESP)  PEUGEOT  36:16:27
2. STEPHANE PETERHANSEL (FRA) PEUGEOT  +01:00:45
3. NASSER AL-ATTIYAH  (QAT)  TOYOTA  +01:24:02

Στις μοτοσυκλέτες ο Toby Price άφησε πίσω του την αποκαρδιωτική προηγούμενη ημέρα και πήρε τη νίκη μπροστά από τον Kevin Benavides και τον Antoine Meo.

«Η προηγούμενη ημέρα δεν ήταν καλή για εμάς, προσπάθησα λοιπόν να ανακτήσω λίγο από το χαμένο χρόνο. Το έκανα αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», είπε ο νικητής του 2016.

Advertisement

Το μεγάλο «θύμα» της ημέρας ήταν ο διεκδικητής της νίκης Joan Barreda που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Αντίθετα απτόητος συνεχίζει ο Matthias Walkner της KTM που απολαμβάνει υγιές προβάδισμα στη γενική κατάταξη.

Η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ11:
1. MATTHIAS WALKNER  (AUT)  KTM  36:33:37
2. KEVIN BENAVIDES  (ARG)  HONDA  +00:32:00
3. TOBY PRICE  (AUS)  KTM  +00:39:17

Advertisement

Dakar18-ss1-price-rbpool-a640

Στα Quad ο τοπικός ήρωας Nicolás Cavigliasso πήρε μία εντυπωσιακή νίκη, που τον έφερε και στη δεύτερη θέση της γενικής. Όμως ο Χιλιανός Ignacio Casale είναι πολύ μπροστά και αγκαλιά με τη νίκη.

Η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ11:
1. IGNACIO CASALE  (CHI)  YAMAHA 46:04:20
2. NICOLAS CAVIGLIASSO  (ARG)  YAMAHA  +01:34:13
3. JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI (ARG)  YAMAHA  +02:09:15

Advertisement

Στην κατηγορία των φορτηγών είχαμε αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης! Ο Αργεντινός Federico Villagra «προσπέρασε» με το IVECO τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Eduard Nikolaev της Kamaz! Ταχύτερος στη συγκεκριμένη ειδική ήταν ο Λευκορώσος Siarhei Viazovich.

Η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ11:
1. FEDERICO VILLAGRA  (ARG)  IVECO  39:49:27
2. EDUARD NIKOLAEV  (RUS)  KAMAZ  +00:16:07
3. SIARHEI VIAZOVICH  (BLR)  MAZ   +03:22:22

Δείτε στο video που ακολουθεί τα highlights της ενδέκατης ειδικής στις κατηγορίες των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών…

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com