Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ4: Πήρε φόρα ο Loeb, σημαντικές εγκαταλείψεις

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ4: Πήρε φόρα ο Loeb, σημαντικές εγκαταλείψεις

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ4: Πήρε φόρα ο Loeb, σημαντικές εγκαταλείψεις

ΑΓΩΝΕΣ

Υπόθεση Peugeot ήταν η τέταρτη ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ, καθώς τα 308DKR Maxi έκαναν κατάληψη στις θέσεις του βάθρου, με ταχύτερο όλων τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC, Sebastien Loeb.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Ήταν μία καλή ημέρα. Μία μακρά σε μήκος και πολύ δύσκολη ειδική διαδρομή, με περίπλοκους αμμόλοφους. Στο τέλος κάναμε τον καλύτερο χρόνο, άρα όλα πάνε καλά», είπε ο Αλσατός που πήρε τη δέκατη νίκη του σε ειδική αυτού του φημισμένου ράλι, που φέτος διεξάγεται για 40η φορά και 10η στη Νότια Αμερική.

Η πρωτιά του Loeb ήρθε στη μεγαλύτερη έως τώρα δοκιμασία, στα 330 χιλιόμετρα της ειδικής γύρω από το Σαν Χουάν ντε Μαρκόνα στο Περού, ανάμεσα στα οποία ήταν περίπου 100km ψηλών αμμόλοφων. Με αυτή τη νίκη, ο Loeb πέρασε δεύτερος στη γενική κατάταξη, εκεί που εξακολουθεί να προηγείται ο Stephane Peterhansel που έφτασε στο φινάλε της ειδικής τέταρτος. Ανάμεσά τους ήταν ο Carlos Sainz που τους πλαισιώνει στη γενική κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Και μετά, το χάος. Ο τέταρτος της παρέας των Λεόντων, Cyril Despres, σημάδεψε ένα βράχο και έχασε ένα τροχό. Ο Nasser Al Attiyah είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά και κόλλησε στους αμμόλοφους, με αποτέλεσμα να είναι πλέον σχεδόν μία ώρα πίσω από την κορυφή!

«Ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα. Είχα δύο κλαταρίσματα στους πρώτους αμμόλοφους. Πέσαμε σε ένα μεγάλο λάκκο και κολλήσαμε για 30 λεπτά. Μετά χάσαμε πάλι αέρα σε ένα από τα ελαστικά. Προσπαθήσαμε να το φουσκώσουμε αλλά χάσαμε άλλα 20 ή 30 λεπτά. Ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα», είπε ο οδηγός από το Κατάρ.

Advertisement

Στα φορτηγά ο Eduard Nikolaev της KAMAZ κυριάρχησε, ολοκληρώνοντας την ΕΔ με διαφορά σχεδόν μισής ώρας από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Federivo Villagra (Iveco). Πλέον ο Ρώσος είναι 36 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Αργεντινό που αποτελεί ουσιαστικά τον μοναδικό οδηγό που μπορεί να τον απειλήσει αφού όλοι οι υπόλοιποι έχουν μείνει πολύ πίσω.

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες η είδηση της ημέρας ήταν η εγκατάλειψη του πρωτοπόρου γενικής και περυσινού νικητή, Sam Sunderland. Ο Βρετανός αποχώρησε με έντονους πόνους στην πλάτη μετά από ένα άλμα που είχε ανώμαλη προσγείωση. Ήταν ένα λυπηρό φινάλε στις προσπάθειές του αλλά και πλήγμα για την εργοστασιακή ομάδα της Red Bull KTM. Τον καλύτερο χρόνο της ημέρα σημείωσε ο αναβάτης της Yamaha, Adrien van Beveren, μπροστά από τον Γάλλο συμπατριώτη του Xavier de Soultrait, με τον Αυστριακό Matthias Walkner να συμπληρώνει το βάθρο.

Advertisement

Τέλος στις γουρούνες, μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες του Ignacio Casale, ο Sergei Kariakin είχε επιτέλους απάντηση. Και έδειξε στον Χιλιανό πως δεν σκοπεύει να παραδώσει εύκολα τα όπλα καθώς θα τον καταδιώκει μέχρι τέλους. Η τρίτη θέση ανήκε σε έναν ακόμα Νότιο Αμερικάνο, τον Περουβιανό Alexis Hernández.