Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017: Ένα άλμα πιο ψηλά για Loeb

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2017: Ένα άλμα πιο ψηλά για Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017: Ένα άλμα πιο ψηλά για Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο Sebastien Loeb να βρέθηκε μία ανάσα ή αν προτιμάτε πέντε μόλις λεπτά μακριά από την παρθενική του νίκη στο Ράλι Ντακάρ, όμως δεν μπορεί παρά επιστρέφει από τη Νότια Αμερική ευχαριστημένος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του στον πιο απαιτητικό αγώνα του πλανήτη, ο Αλσατός κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο σε πέντε ειδικές διαδρομές! Κι αν είχε επιδείξει ταχύτητα και στο ντεμπούτο του, αυτή τη φορά επέδειξε και αξιοσημείωτη ωριμότητα πίσω από το τιμόνι.

Οδήγησε μεθοδικά το 3008 DKR με το #309 στις πόρτες και αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της Team Peugeot Total που φέτος, στον 39ο Ράλι Ντακάρ, σάρωσε κάνοντας κατάληψη στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Ανεβαίνοντας στο πόντιουμ όντας δεύτερος πίσω από τον θρύλο Stephane Peterhansel, o Loeb δήλωσε: «Ήμουν ένατος πέρυσι, δεύτερος φέτος. Αυτή είναι μεγάλη βελτίωση. Επίσης αυτή τη φορά παρέμεινα εντός αγωνιστικής διαδρομής. Κάναμε 1-2 λάθη πλοήγησης αλλά δεδομένου πόσο περίπλοκο ήταν αυτό το Dakar, σε γενικές γραμμές τα πήγαμε καλά. Είχαμε ένα μηχανικό πρόβλημα στην αρχή, που μας καθυστέρησε. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Τερματίσαμε δεύτεροι, με μικρή διαφορά αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ήμασταν πολύ γρήγοροι εντός αγωνιστικής διαδρομής, τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα στα off-road κομμάτια αλλά δείξαμε πως έχουμε προοπτικές. Πρέπει την επόμενη φορά να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Δεν πιστεύω πως θα μπορέσω να κάνω όσα rally-raid έχει κάνει ο Peterhansel αλλά ναι, στόχος μου είναι να κερδίσω μία μέρα το Dakar. Προς το παρόν, θα απολαύσουμε τη στιγμή, με την Peugeot να κάνει κατάληψη στο βάθρο».

Dakar17-SS4-loeb-a640