Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017, ΕΔ3: Δράμα για Toyota, πάρτυ για Peugeot

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2017, ΕΔ3: Δράμα για Toyota, πάρτυ για Peugeot

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017, ΕΔ3: Δράμα για Toyota, πάρτυ για Peugeot

ΑΓΩΝΕΣ

Team Peugeot Total και Toyota Gazoo Racing είχαν δύο εντελώς διαφορετικές ημέρες, στο πλαίσιο του τρίτου σκέλους του Ράλι Ντακάρ 2017! Η γαλλική ομάδα έκανε το 1-2-3 με ταχύτερο όλων των Stephane Peterhansel και τον Sebastien Loeb να διατηρεί τα ηνία στη γενική κατάταξη, την ώρα που τα Hilux αντιμετώπισαν προβλήματα!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/seitanf1)

Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και Quad κάλυψαν 780 χιλιόμετρα, 364 εκ των οποίων χρονομετρημένα. Όσο για τα φορτηγά, οι αποστάσεις ήταν στα 757 και 199 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Μάλιστα ήταν η πρώτη ημέρα πραγματικής δοκιμασίας, με προκλήσεις στον τομέα της πλοήγησης και τη διαδρομή να σκαρφαλώνει σε υψόμετρο 5000 μέτρων.

Ο νικητής της εναρκτήριας ειδικής, Nasser Al-Attiyah, ξεκίνησε δυναμικά και ενώ φαινόταν πως θα ανακτούσε την πρωτοπορία και στη γενική κατάταξη, η ζημιά σε ένα τροχό όταν βγήκε εκτός δρόμου, ακινητοποίησε το Toyota του. Επιδιόρθωσε τη ζημιά αλλά σταμάτησε ξανά μέσα στην ειδική, ουσιαστικά σπαταλώντας κάθε ελπίδα για νίκη. Έχασε πάνω από δύο ώρες. Την ίδια μοίρα είχε και ο teammate του Giniel de Villiers, αυτός με πρόβλημα στην αντλία καυσίμου, που χρειάστηκε 30 λεπτά για να επιδιορθωθεί.

Advertisement
Advertisement

Dakar17-SS3-peterhansel-c1200

Αντίθετα για τα 3008DKR ήταν μία ημέρα χωρίς προβλήματα. Τώρα που άρχισαν τα δύσκολα, μίλησε η εμπειρία και ήταν ο 12 φορές νικητής στο Ράλι Ντακάρ, Stephane Peterhansel, που πρώτευσε. Ακολούθησαν οι Carlos Sainz και Loeb, που όμως παρέμειναν με αντίστροφη σειρά στην κορυφή της γενικής. Πλέον τους χωρίζουν 42 δευτερόλεπτα, με τον Peterhansel άλλα 3μιση λεπτά πιο πίσω.

Ένα ακόμα Toyota Hilux, αυτό του Nani Roma, αντιμετώπισε προβλήματα αν και ο Ισπανός δεν έχασε πολύ έδαφος. Είναι πέμπτος, πίσω από τον Mikko Hirvonen που επέστρεψε φέτος για τη δεύτερη συμμετοχή του στον θρυλικό αγώνα, πάλι με MINI.

Advertisement

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ3:

Πλήρωμα Αυτοκίνητο Χρόνος
1  Sebastien Loeb

Daniel Elena

Peugeot 6h54m56s
2  Carlos Sainz
Advertisement

Lucas Cruz

Peugeot +42s
3  Stephane Peterhansel

Jean-Paul Cottret

Peugeot +4m18s
4  Mikko Hirvonen

Michel Perin

Mini +9m38s
5  Nani Roma
Advertisement

Alex Haro

Toyota +13m04s
6  Yazeed Al-Rajhi

Timo Gottschalk

Mini +15m17s
7  Cyril Despres

David Castera

Peugeot +15m25s
8  Orlando Terranova

Andreas Schulz

Mini +21m29s
9  Kuba Przygonski

Tom Colsoul

Mini +27m37s
10  Martin Prokop

Ilka Minor

Ford +33m54s

TeamHRC17_Barreda_action_MCH_17163-640

Στις μοτοσυκλέτες ταχύτερος ήταν ο περυσινός νικητής Toby Price έχασε 20 λεπτά μετά από λάθος στην πλήγηση και έτσι τα ηνία πήρε ο Joan Barreda με Honda. Στα Quad άργησε αλλά πήρε κεφάλι ο συνήθης ύποπτους Ignacio Casale από τη Χιλή.

Το τέταρτο σκέλος περιλαμβάνει τη διαδρομή από το Σαν Σαλβαδόρ προς την Τουπίζα στη Βολιβία. Σε υψόμετρο 3500 μέτρων και με τους αμμόλοφους να κάνουν για πρώτη φορά στο φετινό αγώνα την εμφάνισή τους, αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσυκλέτες και Quad θα πρέπει να καλύψουν την ίδια απόσταση: 521 χιλιόμετρα, 416 εκ των οποίων χρονομετρημένα.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην ΕΔ1 του Ράλι Ντακάρ 2017 και δείτε εδώ τα video highlights!
Διαβάστε εδώ τι έγινε ΕΔ2 και δείτε εδώ τα video highlights!