Ράλι Ντακάρ 2017, ΕΔ2: «Πυροβόλησε» ο Loeb | NewsAuto.gr
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017, ΕΔ2: «Πυροβόλησε» ο Loeb

Ο Sebastien Loeb έσπασε το ρόδι για την Peugeot στο φετινό Ράλι Ντακάρ, καθώς ήταν ταχύτερος όλων στη δεύτερη ειδική διαδρομή, που είχε ως εφαλτήριο τη Ρεζιστένσια και τελικό προορισμό το Τουκουμάν.

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/seitanf1)

O Αλσατός με το 3008DKR έκλεψε 83 δευτερόλεπτα έναντι του Nasser Al-Attiyah (Toyota), παίρνοντας την πρωτοπορία. Παράλληλα, ήταν 138 δεύτερα ταχύτερος του teammate του Carlos Sainz, με αυτή την τριάδα να διαμορφώνει και το Top3 της γενικής κατάταξης.

Ταχύτητα επέδειξαν και οι Giniel De Villiers και Nani Roma, αμφότεροι με Toyota Hilux. Αντίθετα, τα 3008DKR με τους Stephane Peterhansel και Cyril Despres πίσω από το τιμόνι, έχασαν έδαφος.

Ο μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Xavier Pons. Ο Ισπανός ήταν δεύτερος στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή αλλά στη δεύτερη όλα του πήγαν στραβά. Είχε δύο συμβάντα, στο πρώτο αναποδογύρισε το Ford Ranger με το οποίο συμμετέχει και στο δεύτερο, έχασε ένα τροχό.

Αναλυτικά η κατάταξη της ΕΔ2:
1. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, 2h6m55s
2. AL ATTIYAH Nasser (QAT) / BAUMEL Matthieu (FRA), Toyota Hi-Lux, +1m23s
3. SAINZ Carlos (ESP) /CRUZ Lucas (ESP), PEUGEOT 3008DKR, +2m18s
4. DE VILLIERS Giniel (ZAF) / VON ZITZEWITZ Dirk (ZAF), Toyota Hi-Lux, +2m19s
5. ROMA Nani (ESP) / HARO Bravo (ESP), Toyota Hi-Lux, +3m22s

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ2:
1. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, 2h33m31s
2. AL ATTIYAH Nasser (QAT) / BAUMEL Matthieu (FRA),   Toyota Hi-Lux, +28s
3. SAINZ Carlos (ESP) /CRUZ Lucas (ESP), PEUGEOT 3008 DKR, +1m56s
4. DE VILLIERS Giniel (ZAF) / VON ZITZEWITZ Dirk (ZAF), Toyota Hi-Lux, +2m5s
5. ROMA Joan (ESP) / HARO Alex (ESP), Toyota Hi-Lux, +2m56s

Στις μοτοσυκλέτες ταχύτερος ήταν ο περυσινός νικητής Toby Price (διαβάστε αποκλειστική συνέντευξή του πατώντας εδώ), που πέρασε έτσι και στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Στα Quad ο Αργεντινός Pablo Copetti ενώ στα φορτηγά ο Ολλανδός Martin Van den Brink.

Το τρίτο σκέλος περιλαμβάνει τη διαδρομή από το Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν προς το Σαν Σαλβαδόρ. Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και Quad θα πρέπει να καλύψουν 780 χιλιόμετρα, 364 εκ των οποίων χρονομετρημένα. Όσο για τα φορτηγά, οι αποστάσεις ορίζονται στα 757 και 199 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Οι θερμοκρασίες αλλά και το υψόμετρο ανεβαίνουν στην τρίτη ειδική διαδρομή, που είναι εξ ολοκλήρου εκτός  δρόμου! Υπάρχουν πολλά περάσματα από ποτάμια, με το βάθος αυτών να αποτελεί συνήθη παγίδα.

Dakar17-SS2-girls-a640tall

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην ΕΔ1 του Ράλι Ντακάρ 2017 και δείτε εδώ τα video highlights!

Log In or Create an account