Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot 3008 DKR: Άξιος διάδοχος

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 3008 DKR: Άξιος διάδοχος

ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot 3008 DKR: Άξιος διάδοχος

ΑΓΩΝΕΣ

Το εντελώς νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Peugeot για το Ντακάρ βασίζεται στο νέο 3008, το οποίο θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του, τον επόμενο μήνα, στο Σαλόνι του Παρισιού.Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Advertisement
Advertisement

Από το πέσιμο της αυλαίας του Ντακάρ στο Rosario, το νέο αγωνιστικό 3008 DKR έρχεται μετά από περίπου 8 μήνες αδιάκοπης εργασίας στο Velizy της Γαλλίας. Εμπνευσμένο από μια ονειρεμένη αγωνιστικά εμφάνιση, έρχεται για να υπογραμμίσει από πέρυσι την μεγάλη επιστροφή της φίρμας στο Ντακάρ, μετά από 25 χρόνια.

Το 3008 DKR παραμένει πιστό στην φιλοσοφία της μετάδοσης της κίνησης μόνο στους δύο τροχούς. Η 1η νίκη με κίνηση στον πίσω άξονα είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν 16 χρόνια, αποδεικνύοντας τότε πως για ένα καλό αποτέλεσμα στα πιο δύσκολα εδάφη του πλανήτη δεν είναι απαραίτητη η τετρακίνηση.

«Το νέο 3008 συμβολίζει το επόμενο βήμα» δηλώνει ο διευθυντής της ομάδας Bruno Famin. «Ο στόχος μας με αυτό το αγωνιστικό ήταν να πάρουμε τα πιο αδύναμα σημεία του υπάρχοντος αυτοκινήτου, να τα κάνουμε πιο ισχυρά και εν συνεχεία να τα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν μερικοί νέοι κανονισμοί στους οποίους προφανώς και έπρεπε να προσαρμοστούμε».

Advertisement
Advertisement