Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Κ. Μητσοτάκης στο NewsAuto για τη σημασία του karting

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Κ. Μητσοτάκης στο NewsAuto για τη σημασία του karting

ΑΓΩΝΕΣ

O Κ. Μητσοτάκης στο NewsAuto για τη σημασία του karting

ΑΓΩΝΕΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στην πίστα karting των Μεγάρων, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται η πρεμιέρα του πρωταθλήματος IAME Series Greece. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Παρακολούθησε από κοντά όλα όσα συνέβησαν στην ημέρα προπόνησης των αγωνιζόμενων στο νεοσύστατο θεσμό και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς αγωνιζόμενους, εκφράζοντας τόσο την ευχάριστη έκπληξή του από το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών για το karting όσο και τη σημασία που έχει αυτό σε ότι αφορά στην οδική ασφάλεια.

Ζητήσαμε τις πρώτες εντυπώσεις του απ’ όσα έβλεπε εντός πίστας.

«Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την αγάπη που δείχνουν κυρίως τα μικρά παιδιά στο καρτ. Και παρότι δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με το χώρο, φαντάζομαι πως είναι και ο καλύτερος τρόπος να εξοικειωθούν και με την ασφαλή οδήγηση αλλά να αναπτύξουν και την καλώς εννοούμενη άμιλλα», τόνισε.

Advertisement
Advertisement

Η σύνδεση είναι εύλογη. Το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει από πέρυσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιλαμβάνει πλάνο που μπορεί να αλλάξει άρδην την τραγική πραγματικότητα της χώρας μας, με την πληθώρα απωλειών ανθρώπινων ζωών στους δρόμους.

mitsotakis-iame-b640x360

«Έχουμε δώσει μεγάλη προτεραιότητα στα θέματα οδικής ασφάλειας. Έχουμε παρουσιάσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, ένα αναλυτικό και συγκροτημένο σχέδιο οδικής ασφάλειας, το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές του αντικειμένου. Για μένα είναι απόλυτη προτεραιότητα, έχω θέσει ένα στόχο, στην επόμενη δεκαετία να μειώσουμε στο ήμισυ τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας. Είναι σημαντικές οι υποδομές αλλά όλα ξεκινάνε από την εκπαίδευση και την κουλτούρα του οδηγού. Και πιστεύω πως αυτά τα μικρά παιδιά, που ξεκινούν από τα 4-5 τους να εξοικειώνονται με την οδήγηση, είναι το καλύτερο μάθημα που μπορούν να πάρουν για γίνουν στη συνέχεια της ζωής τους ασφαλείς οδηγοί. Να ξέρουν ότι μπορούν να τρέχουν αλλά μόνο στην πίστα», σχολίασε ο Κος Μητσοτάκης.

Advertisement

mitsotakis-iame-d640x360

Κλείνοντας, αντέδρασε με χαμόγελο στο ενδεχόμενο να βρεθεί κι ο ίδιος κάποια στιγμή πίσω από το τιμόνι ενός καρτ του IAME Series Greece, τονίζοντας πως αν του δοθεί η ευκαιρία να το δοκιμάσει, θα τον ενδιέφερε πάρα πολύ.

Advertisement