Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το Nissan Navara στο Ράλι Ντακάρ

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Nissan Navara στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Το Nissan Navara στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Με το σύνθημα «Dream … Dare … Live it» που αποτελεί άλλωστε «σήμα» κατατεθέν του παγκοσμίου φήμης Ράλι Ντακάρ, ένας άνδρας κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Mindaugas Plukys αφού αγόρασε το pickup, βρήκε χορηγούς για να τον βοηθήσουν να το τροποποιήσει κατάλληλα προκειμένου να λάβει μέρος στον σκληροτράχηλο αγώνα, αλλά και για να το μεταφέρει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού, στη γραμμή εκκίνησης του Ράλι Ντακάρ, στη Λίμα του Περού. Μετά τη διαπίστευση Τύπου που έλαβε από τους διοργανωτές του θεσμού, θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αρχίζοντας στις 6 Ιανουαρίου και στέλνοντας άρθρα, εικόνες και βίντεο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η χρονική στιγμή για αυτό το «ταξίδι ζωής»  δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλεια για τον Mindaugas. Και αυτό γιατί το εξαντλητικό Ράλι Ντακάρ γιορτάζει τα 40α  «γενέθλιά» του, όπως και ο ίδιος μέσα στο 2018.

Advertisement
Advertisement

Ο Mindaugas ζει στο Βίλνιους της Λιθουανίας και εργάζεται για το τμήμα επικοινωνίας της Nissan στη Βαλτική. Αγόρασε το pickup τον Σεπτέμβριο του 2017 και από τότε συνεργάζεται με προμηθευτές εξαρτημάτων για την αναβάθμιση του Navara. Ο στόχος του είναι να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια διαδρομή που πολλοί θεωρούν ως τον πιο σκληρό αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Το Navara του Ντακάρ είναι ένα μοντέλο Double Cab, το οποίο κινείται από το κινητήρα diesel των 2.3 λίτρων 160PS, με το κιβώτιο των έξι ταχυτήτων. Βαμμένο σε χρώμα Flame Red, το ύψος του οχήματος αυξήθηκε κατά 4 εκ.  με τη νέα ανάρτηση Old Man Emu. Με επιπρόσθετα γνήσια αξεσουάρ όπως οι πλευρικές μπάρες της Nissan και η πίσω μπάρα του προφυλακτήρα, αναβαθμίστηκε το στυλ και βελτιώθηκε η ανθεκτικότητα του, ενώ στα συν συγκαταλέγεται και η προστατευτική ποδιά της Rival. Για τις νύχτες του Ράλι, θα φροντίσει η μπάρα με προβολείς LED της Hella, ενώ η πλαστική επένδυση του χώρου φόρτωσης με το σχετικό κάλυμμα αλουμινίου, θα παρέχουν την προβλεπόμενη ασφάλεια και προστασία κατά την αποθήκευση και την μεταφορά φορτίων και αντικειμένων.

Nissan Dakar 640 (1)

Advertisement

Στην οροφή υπάρχουν cross bars της Thule και σχάρα οροφής, καθώς και μία μπάρα LED Lazer Triple R 16, για πρόσθετο φωτισμό. Την εξωτερική εμφάνιση πλαισιώνουν ζάντες αλουμινίου μαύρου χρώματος 18 ιντσών.

Μέσα στο Navara, συναντούμε έναν μετατροπέας ισχύος 220V, συν τέσσερις πρόσθετες υποδοχές USB.

Advertisement

Ο Mindaugas, ο οποίος συνοδεύεται από τον φωτογράφο Andrius Laucius, θα ακολουθήσει τους αγωνιζόμενους καθώς αυτοί θα ξεκινήσουν,  από τη γραμμή εκκίνησης του Dakar Rally,  στις 6 Ιανουαρίου. Σε δύο εβδομάδες, με 14 ειδικές, και 9.000 χιλιόμετρα σε τρεις χώρες, το πλήρωμα σχεδιάζει να φτάσει στην γραμμή τερματισμού, στην Κόρδοβα της  Αργεντινής.

Navara 640