Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το MINI του Ντακάρ δεν είναι και τόσο… μίνι

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το MINI του Ντακάρ δεν είναι και τόσο… μίνι

ΑΓΩΝΕΣ

Το MINI του Ντακάρ δεν είναι και τόσο… μίνι

ΑΓΩΝΕΣ

Ο μεγάλος αντίπαλος της Peugeot στο Ντακάρ του 2017 (σε Παραγουάη, Βολιβία, Αργεντινή από 2 έως 14 Ιανουαρίου) είναι η ΜΙΝΙ. Η βρετανική μάρκα αποκάλυψε το νέο της όπλο για τον πιο εχθρικό – προς ανθρώπους και αυτοκίνητα – αγώνα ράλι στον κόσμο. Αυτή την περίοδο το νέο John Cooper Works Rally πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα είναι γρήγορο, αξιόπιστο και ασφαλές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το αγωνιστικό ΜΙΝΙ βασίζεται στο νέο Countryman, όμως τα κοινά στοιχεία μάλλον εξαντλούνται εκεί. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο αεροδυναμικό κομμάτι, ώστε να είναι πιο γρήγορο και σταθερό σε ομαλές επιφάνειες όπου μπορεί να αναπτύξει υψηλές ταχύτητες. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερη ψύξη. Συνθετικά υλικά, όπως ανθρακόνημα και κέβλαρ, έχουν χρησιμοποιηθεί για χαμηλότερο βάρος και μεγαλύτερη προστασία στο πλήρωμα.

Κινητήρας είναι ο εξακύλινδρος diesel, χωρητικότητας 2.993 cc και τεχνολογίας TwinPower Turbo του Ομίλου BMW. Αποδίδει 345 ίππους στις 3.250 rpm και 81,6 kgm ροπής στις 1.850 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος ALL4 και του 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου. Η τελική του ταχύτητα υπολογίζεται στα 184 km/h και το βάρος του λίγο κάτω από τους 2 τόνους.

Advertisement
Advertisement

new-mini-dakar-rally-2017-4

new-mini-dakar-rally-2017-5