Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Aston Martin ξεδιπλώνει τη νέα εποχή της Vantage GTE

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin ξεδιπλώνει τη νέα εποχή της Vantage GTE

ΑΓΩΝΕΣ

Η Aston Martin ξεδιπλώνει τη νέα εποχή της Vantage GTE

ΑΓΩΝΕΣ

Η BMW, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που εργάζεται σε ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο GTE, βασισμένο κυρίως σε ένα νέο μοντέλο που δεν έχει ακόμη αποκαλύψει για το δρόμο. Ο λόγος για την Aston Martin και την Vantage.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μετά τους Βαυαρούς λοιπόν, το ίδιο συμβαίνει και με την Aston Martin, η οποία φέρεται να ετοιμάζεται να αναπτύξει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το σημερινό κορυφαίο αγωνιστικό αθλητή της. Και θα βασιστεί στο ολοκαίνουργιο Vantage.

Το νέο Vantage θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και έχουμε δεσμευτεί να αγωνιστούμε στο GT για το άμεσο μέλλον, επομένως μπορείτε να συμπεράνετε ότι θα υπάρξει ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο Vantage“, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Aston Martin David King στο Motorsport. Com. “Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά γι ‘αυτό. Θα μάθετε σύντομα ποια είναι τα σχέδιά μας“.

Advertisement
Advertisement

Aston-martin-vantage-gte-tsiro-640

Ο King ήταν φειδωλός γύρω από τις φήμες ότι η Aston Martin Racing χρησιμοποιεί την Mercedes-AMG στην κατασκευή του νέου αγωνιστικού της, αξιοποιώντας την ιδιαίτερη τεχνογνωσία της γερμανικής εταιρίας – ειδικά στο τμήμα του κινητήρα. “Έχουμε μια πολύ σημαντική στρατηγική σχέση με τη Daimler από την πλευρά του OEM και αυτή γίνεται πιο σημαντική με το νέο Vantage“, πρόσθεσε. “Αυτό μας δίνει πρόσβαση στην τεχνολογία που χρειαζόμαστε για το μέλλον των αυτοκινήτων δρόμου. Είναι μια καλή συνεργασία, αλλά δεν επηρεάζει άμεσα αυτό που κάνουμε στους αγώνες». Οι Astons και Mercedes ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο υψηλότερο επίπεδο GT3.

Aston-martin-vantage-gte-back-tsiro-640

Advertisement

Με οδηγό την Prodrive, η Aston Martin Racing έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό που έχει χτίσει τα τελευταία δέκα χρόνια – πολύ πριν ο προϊστάμενος της Prodrive, David Richards, γίνει και πρόεδρος της Aston Martin. Η ομάδα κέρδισε τέσσερις νίκες στο Le Mans – συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας LMGTE Pro φέτος. Έχει επίσης κερδίσει πρωταθλήματα κατάταξης στην ευρωπαϊκή κατηγορία Le Mans, στην αμερικανική κατηγορία Le Mans, στο FIA World Endurance Championship. Η σημερινή Vantage GTE έχει προσαρμόσει το κορμί της στο αγωνιστικό πρόγραμμα από το 2012.