Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

H Mercedes αφήνει το DTM για τη Formula E

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Mercedes αφήνει το DTM για τη Formula E

DTM

H Mercedes αφήνει το DTM για τη Formula E

DTM

Μπορεί λίγο-πολύ να ήταν αναμενόμενη η εμπλοκή της Mercedes-Benz στο ταχέως αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα της Formula E αλλά επισημοποίησή της συνοδεύτηκε από βόμβα μεγατόνων: η μάρκα από τη Στουτγάρδη εγκαταλείπει το DTM!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ένα θεσμό στον οποίο η πρώτη της εμπλοκή ήταν το 1988 και ο πρώτος της τίτλος ήρθε το 1992 με τον Klaus Ludwig. Πήρε τίτλους τη διετία 1994-1995 διά χειρός Bernd Schneider αλλά το 1996 ο θεσμός έριξε προσωρινά τίτλους τέλους. Επέστρεψε το 2000, με τη Mercedes να αποτελεί έκτοτε σταθερό παίκτη και να παίρνει άλλους 7 τίτλους – τέσσερις ακόμα με τον Schneider ενώ από έναν πανηγύρισαν οι Gary Paffett, Paul di Resta και Pascal Wehrlein. Συνολικά η μάρκα με το αστέρι έχει πάρει 10 τίτλους οδηγών, 13 τίτλους σε ομαδικό επίπεδο, 6 τίτλους κατασκευαστών, 183 νίκες, 128 pole positions και είχε 540 βάθρα!

H αποχώρηση από το DTM αφορά στο τέλος του 2018, στο φινάλε δηλαδή της επόμενης σεζόν. Και κάπου εκεί, η Mercedes θα γυρίσει σελίδα και θα έχει εργοστασιακή συμμετοχή στη Formula E, αρχής γενομένης από την έκτη σεζόν της ηλεκτρικής Formula, αυτή του 2019/2020. Δηλαδή ένα χρόνο μετά από το αρχικό πλάνο.

Advertisement
Advertisement

«Τα χρόνια εμπλοκής μας στο DTM θα αποτελούν για πάντα ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία της Mercedes. Το να αποχωρήσουμε είναι δύσκολο για εμάς αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε αυτή τη σεζόν και την επόμενη, για να κερδίσουμε όσο γίνεται περισσότερους τίτλους. Το χρωστάμε στους υποστηρικτές μας, το χρωστάμε και στους εαυτούς μας», είπε σχετικά ο επικεφαλής αγωνιστικών  δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

Φυσικά ο αυστριακός αναφέρθηκε και στο επόμενο βήμα, που θα αποτελεί παράλληλη της F1 δραστηριότητα: «Θέλουμε να αποτελούμε ορόσημο στην premium κατηγορία και να εξερευνούμε καινοτόμα νέα project. Η συμμετοχή μας στη Formula 1 και τη Formula E το εξασφαλίζει. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το σήμερα της αυτοκίνησης και η Formula  E προσφέρει στους κατασκευαστές μία ενδιαφέρουσα πλατφόρμα για να επιδείξουν αυτή την τεχνολογία σε νέο καινό».

Advertisement

Παράλληλα, τόνισε ότι η εμπλοκή της Mercedes στο σπορ καθυστερεί μία σεζόν με στόχο να κατανοήσει πλήρως τις απαιτήσεις και να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη για την εμπλοκή της σε αυτή.

Μέσω των παραπάνω, η γερμανική εταιρεία θα ενισχύσει το brand name της EQ, του ηλεκτρικού παρακλαδιού της.

Advertisement