Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha o Valentino Rossi

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha o Valentino Rossi

NEWSMOTO

Για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha o Valentino Rossi

NEWSMOTO

Τι κι αν είναι ήδη 39 ετών; Ο Valentino Rossi όχι μόνο παραμένει άκρως ανταγωνιστικός αλλά υπέγραψε και νέα επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας με τη Yamaha Motor Co., Ltd., το οποίο τον θέλει να τρέχει με τις μοτοσυκλέτες της στο MotoGP και τη διετία 2019-2020!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Ιταλός ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο την 13η του σεζόν συνεργασίας με την ιαπωνική εταιρεία, έχοντας πέρυσι πανηγυρίσει τη νίκη στην Ολλανδία καθώς και έξι παρουσίες στο βάθρο, διεκδικώντας μέχρι ενός σημείου τον παγκόσμιο τίτλο. Τουλάχιστον μέχρι τον τραυματισμό του.

Συνολικά ο «Γιατρός» έχει πανηγυρίσει 56 νίκες, 43 δεύτερες θέσεις και 35 τρίτες, σε 206 αγώνες ως αναβάτης της Yamaha. Αριθμός που αντιπροσωπεύει το 11% των συνολικών επιτυχιών της!

Advertisement
Advertisement

«Όταν υπέγραψα το τελευταίο μου συμβόλαιο με τη Yamaha, τον Μάρτιο του 2016, αναρωτιόμουν αν θα ήταν το τελευταίο μου ως αναβάτης του MotoGP. Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν αποφάσισα πως θέλω να συνεχίσω, γιατί λατρεύω τους αγώνες, το να είμαι αναβάτης του MotoGP, το να οδηγώ την M1 μου. Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha για την πίστη της σε εμένα, καθώς η πρόκληση είναι μεγάλη: το να είμαι ανταγωνιστικός στα 40 μου! Ξέρω πως θα είναι δύσκολο και πως απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μου αλλά είμαι έτοιμος. Δεν μου λείπουν τα κίνητρα, γι’ αυτό υπέγραψα να τρέξω για δύο ακόμα χρόνια», είπε ο Rossi.

rossi-argentina17-c640

Teammate του τη διετία 2019-2020 θα είναι όπως πέρυσι και φέτος, ο Maverick Vinales.