Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Οι 13οι Παγκόσμιοι Τελικοί του F1 in Schools διενεργήθηκαν στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 στη Μαλαισία και περιελάμβαναν για μία ακόμα χρονιά, αξιόμαχες εμφανίσεις από τις ομάδες μας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μπορεί φέτος να μην είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές, έχουμε όμως σταθερή και ανταγωνιστική παρουσία στο θεσμό, αποδεικνύοντας πως στη χώρα μας έχουμε άφθονο ταλέντο – αρκεί αυτό να βρει πεδίο να… ανθίσει!

Στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς συμμετείχαν 51 ομάδες από 26 χώρες και η Ελλάδα είχε δύο ομάδες στο Top10! Συγκεκριμένα, οι NewGen Tachytis και Omega Racing βρέθηκαν στην 6η και 9η θέση της τελικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ταυτότητας (Team Identity Award). Επίσης, άλλες δύο ελληνικές ομάδες (Achaia Racing Team και Fusion) ήταν στην 22η και 27η θέση της τελικής κατάταξης των αγώνων.

F1inSchools-World-Finals-2017-tachytis640

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα links http://www.f1inschools.gr/ και https://www.facebook.com/f1inschoolsgreece/.

Advertisement

F1inSchools-World-Finals-2017-act-a640

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ήταν Δωρητής των τεσσάρων ελληνικών ομάδων που ταξίδεψαν στην Μαλαισία, καλύπτοντας μέρος των εξόδων συμμετοχής τους στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες. Το ΙΣΝ θα υποστηρίξει και την συμμετοχή 25 δημοσίων σχολείων στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools, σχολικής περιόδου 2017 – 2018. Η δωρεά του ΙΣΝ θα συμβάλλει στην αξιοποίηση του επιτυχημένου προγράμματος F1 in Schools ώστε να επιτευχθεί η συμμετοχή περισσοτέρων μαθητών από Δημόσια Σχολεία, η εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM και η ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για να επιλύουν προβλήματα από τον πραγματικό κόσμο. Την υλοποίηση της δωρεάς έχουν αναλάβει τα Alpha Labs της Α2Κ (Δωρεοδόχος) σε συνεργασία με την SETApps που εκπροσωπεί το F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.

Advertisement

F1inSchools-World-Finals-2017-teams-b640