Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Ο Alonso θα οδηγήσει το Toyota TS050 Hybrid

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Ο Alonso θα οδηγήσει το Toyota TS050 Hybrid

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Ο Alonso θα οδηγήσει το Toyota TS050 Hybrid

ΑΓΩΝΕΣ

Την πρώτη του γεύση από πρωτότυπο της κατηγορίας LMP1 θα πάρει σήμερα, Κυριακής 19 Νοεμβρίου, ο Fernando Alonso! Ο Ισπανός θα οδηγήσει για λογαριασμό της Toyota Gazoo Racing στο rookie test του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, γνωστό ως WEC.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, o Ισπανός είχε ήδη βρεθεί στην έδρα της ομάδας, στην Κολωνία της Γερμανίας, εκεί που κάποτε ήταν οι εγκαταστάσεις του προγράμματος F1 της ιαπωνικής εταιρείας. Πέρασε χρόνο στον προσομοιωτή ενώ πήραν και μέτρα για το αγωνιστικό του κάθισμα. Αυτό συνέβη την Τρίτη 7 Νοεμβρίου.

Ο 36χρονος θα οδηγήσει το 1000 ίππων TS050 HYBRID με το οποίο η Toyota επικράτησε στον 6ωρο αγώνα του Μπαχρέιν, με το οποίο έκλεισε η αυλαία της σεζόν του WEC. Το τεστ πραγματοποιείται στο σιρκουί του Σακχίρ στο Μπαχρέιν, με τον 19χρονο Γάλλο που φέτος εντυπωσίασε στην κατηγορία LMP2 να είναι ο έτερος οδηγός που θα συμμετέχει στο τεστ με την ιαπωνική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Fernando θα δοκιμάσει το αγωνιστικό μας. Όταν μας επισκέφτηκε στην Κολωνία, όσοι των συνάντησαν μπορούσαν να νιώσουν τον ενθουσιασμό του αλλά και το πάθος του για τους αγώνες. Τον ενδιαφέρουν όλες οι μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είναι χαρά μας να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να οδηγήσει ένα υβριδικό αγωνιστικό της κατηγορίας LMP1. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις του», είπε ο πρόεδρος της Gazoo Racing, Hisatake Murata.

Ο Alonso έχει βάλει στόχο να πετύχει το triple crown, κάτι που μόνο ο αείμνηστος Graham Hill έχει καταφέρει έως τώρα. Δηλαδή τη νίκη στο Grand Prix της Formula 1 στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης και στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν.

alonso-1st-free-practice-face-a640

Advertisement

Το πρώτο το έχει πετύχει δις, στην Ινδιανάπολη πήγε φέτος και φλέρταρε με τη νίκη ενώ θεωρείται πολύ πιθανό φέτος να κάνει το ντεμπούτο του και στο Μαν. Άλλωστε το καλεντάρι του WEC έχει μόνο μία κοινή ημερομηνία με εκείνο της F1, άρα θα μπορεί να τρέξει και σε κάποιον αγώνα νωρίτερα, ώστε να εξοικειωθεί με τις διαφορετικές απαιτήσεις του σπορ.