Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το IAME Series Greece 2018

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το IAME Series Greece 2018

ΑΓΩΝΕΣ

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το IAME Series Greece 2018

ΑΓΩΝΕΣ

Με τη συμμετοχή 34 αγωνιζόμενων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες με φόντο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του IAME Series Greece 2018 που διοργανώθηκε από το αθλητικό σωματείο «Artemis Auto Club».

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Και στις τέσσερις κατηγορίες είχαμε μονομαχίες ρόδα με ρόδα, με πολλούς αγώνες να κρίνονται ακόμα και στον τελευταίο γύρο, προσφέροντας άφθονο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πίστα karting των Μεγάρων.

Ξεκινώντας από την κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) την οποία αφορά η καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα με την κεντρική διαχείριση κινητήρων. Συνολικά 11 αθλητές συμμετείχαν σε αυτή, με τους οκτώ εξ αυτών να ανήκουν στην κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών).

Advertisement
Advertisement

Στον μεγάλο τελικό η πρώτη θέση άλλαξε δύο φορές χέρια στον τελευταίο γύρο, με τον Μάριο Αγγελόπουλο (Speed Force, Exprit) να πανηγυρίζει τη νίκη, τον Γιώργο Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno) να είναι δεύτερος γενικής και πρώτος στην κλάση MINI B και τον Ευάγγελο Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno) να συμπληρώνει το βάθρο. Όσο για το Top3 της MINI B, εκεί πλασαρίστηκαν οι Γιώργος Καφαντάρης (Athens Kart Shop, FK) και Χρήστος Καραβαγγέλης (Athens Kart Shop, Tecno).

IAME-Rd1-Megara-X30MINI-Aggelopoulos-c640tall

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη 8 αθλητές, με τον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Speed Force, Exprit) να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τους Ανδρέα Δεβετζόγλου (Galaxy Motorsport, Parolin) και Στυλιανό Πετρίση (Galaxy Motorsport, Evo Kart) να τον πλαισιώνουν.

Advertisement

IAME-Rd1-Megara-X30SENIOR-action640

Στην κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών) πήραν εκκίνηση 9 οδηγοί, οι δύο εκ των οποίων στην κλάση MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών). Και εδώ είχαμε μάχη που κράτησε άπαντες σε αγωνία μέχρι την τελευταία στροφή! Ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart) επικράτησε του Αλέξανδρου Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Exprit) με τον Γιώργο Βασιλείου (CRG Maxter Hellas, CRG) να ακολουθεί, ενώ ταχύτερος στην κλάση X30 MASTER ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Exprit).

Advertisement

IAME-Rd1-Megara-X30SUPERPRO-Kalesis-b640

Στην X30 SUPER PRO (από 15 ετών)  με τους εντυπωσιακούς κινητήρες των 175cc, οι μισοί εκ των έξι συμμετεχόντων ανήκουν στην κλάση MASTER, νικητής αναδείχθηκε ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) με τους Βασίλη Μακρόπουλο (Gold Kart Hellas, Gold Kart) και Lazer (Ray Motorsport, Formula K) της κλάσης MASTER να ακολουθούν.

IAME-Rd1-Megara-X30JUNIOR-Dafos-Devetzoglou-Petrisis640

Advertisement

Εκτός από τη χαρά της επιτυχίας, οι οδηγοί που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα της παρθενικής σεζόν του ΙΑΜΕ Series Greece, απέκτησαν πλεονέκτημα στη διεκδίκηση των 11 εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series.

Ο δεύτερος γύρος του θεσμού θα λάβει χώρα στην πίστα Kartmania στην Πάτρα, την 1η Ιουλίου.