Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του Land Rover 4×4 in Schools 2017

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του Land Rover 4×4 in Schools 2017

ΑΓΩΝΕΣ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του Land Rover 4×4 in Schools 2017

ΑΓΩΝΕΣ

Οι τρίτοι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού Land Rover 4×4 in Schools θα διενεργηθούν στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Abu Dhabi και την πίστα Yas Marina, με την συμμετοχή 25 ομάδων από 17 χώρες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στους αγώνες θα συμμετέχουν δύο ομάδες μαθητών από την Ελλάδα (από τη Σχολή Μωραΐτη και το Γυμνάσιο Φυλής) και μια ομάδα μαθητών από την Κύπρο (από το English School στη Λευκωσία), έχοντας ως στόχο να διακριθούν και να κερδίσουν κάποιο από 18 βραβεία – έπαθλα που θα απονεμηθούν στις καλύτερες ομάδες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Land Rover 4×4 in Schools υποστηρίζεται από την αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover και είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

LandRover-4x4-WorldFinals16-a640

Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον τηλεκατευθυνόμενο όχημα 4×4, χρησιμοποιώντας 3D CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ και 3D εργαλεία εκτύπωσης σε τρεις διαστάσεις.

Advertisement

LandRover-4x4-WorldFinals16-c640

Ο διαγωνισμός τεχνολογίας Land Rover 4×4 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο. Στους πρώτους παγκόσμιους τελικούς το 2015 στο Λονδίνο οι έλληνες μαθητές κατέκτησαν το βραβείο Έρευνας & Ανάπτυξης και το βραβείο Καινοτόμου Σκέψης.

Advertisement

LandRover-4x4-WorldFinals16-f640

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα links http://www.4x4inschools.com/ και https://www.facebook.com/4x4inSchoolsGreece/