Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2017

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2017

ΑΓΩΝΕΣ

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2017

ΑΓΩΝΕΣ

Οι 13οι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools θα διενεργηθούν από τις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2017 στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 στη Μαλαισία, με την συμμετοχή 51 ομάδων από 26 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος.

Advertisement
Advertisement

Τρεις ομάδες μαθητών από την Ελλάδα, δύο ομάδες από την Κύπρο και μια ομάδα συνεργασίας με μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο συμμετέχουν με στόχο να επαναλάβουν τις περσινές πολύ μεγάλες επιτυχίες των ομάδων μας που κέρδισαν την 1η και 7η θέση αντίστοιχα στον κόσμο.

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1.

Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί.

Advertisement
Advertisement

Time-trials-infinite-a640

Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες. Το F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο στο περιθώριο ενός Grand Prix Formula 1. Στα δωδέκατα Word Finals 2016 στο Austin στις ΗΠΑ οι έλληνες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα links http://www.f1inschools.gr/ και https://www.facebook.com/f1inschoolsgreece/.

F1inSchools16-WFinals-Podium-d640tall

Advertisement

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι Δωρητής όλων των ελληνικών ομάδων που θα ταξιδέψουν στην Μαλαισία, καλύπτοντας μέρος των εξόδων συμμετοχής τους στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες. Το ΙΣΝ θα υποστηρίξει και την συμμετοχή 25 δημοσίων σχολείων στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools, σχολικής περιόδου 2017 – 2018. Η δωρεά του ΙΣΝ θα συμβάλλει στην αξιοποίηση του επιτυχημένου προγράμματος F1 in Schools ώστε να επιτευχθεί η συμμετοχή περισσοτέρων μαθητών από Δημόσια Σχολεία, η εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM και η ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για να επιλύουν προβλήματα από τον πραγματικό κόσμο. Την υλοποίηση της δωρεάς έχουν αναλάβει τα Alpha Labs της Α2Κ (Δωρεοδόχος) σε συνεργασία με την SETApps που εκπροσωπεί το F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.

knockout-greek-cars640

Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)