Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

H Mercedes-AMG GT S ως safety car στο DTM

Ελλάδα 18:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Mercedes-AMG GT S ως safety car στο DTM

DTM

H Mercedes-AMG GT S ως safety car στο DTM

DTM

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2015 έχει ήδη ξεκινήσει και στον δεύτερο γύρο θα κάνει ντεμπούτο το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας στο DTM.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ως safety car η Mercedes-AMG GT S θα φιγουράρει την DTM φορεσιά της, με τον χαρακτηριστικό φάρο, στον επερχόμενο αγώνα στο Λάουσιτζ (29-31 Μαΐου). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας «το σπορ μοντέλο θα διασφαλίσει την βέλτιστη ασφάλεια στις πίστες του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος με αυτοκίνητα τουρισμού». Εδώ να πούμε πως η Mercedes-AMG GT-S αντικαθιστά το προηγούμενο safety car, την C63 AMG Coupé Black, που ήταν στον ίδιο ρόλο στο DTM από το 2012 έως το 2014.

Από τεχνικής πλευράς, ο V8 των 4.000 cc με τα 510 PS έχει παραμένει απαράλλαχτος, όπως στο κανονικό αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Πίσω από το τιμόνι της Mercedes-AMG GT S Safety Car θα βρίσκεται ο πολύπειρος οδηγός αγώνων Jürgen Kastenholz, που θα μπαίνει στην πίστα «…όποτε υπάρχουν επικίνδυνες καταστάσεις, όπως ένα ατύχημα, ακραία καιρικά φαινόμενα ή αλλά παρόμοια περιστατικά».

Advertisement
Advertisement

Mercedes-AMG GT S DTM safety car (1)

Mercedes-AMG GT S DTM safety car (2)

Mercedes-AMG GT S DTM safety car (3)