Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

DTM: Di Resta και Rast τις νίκες στην Ουγγαρία

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

DTM: Di Resta και Rast τις νίκες στην Ουγγαρία

DTM

DTM: Di Resta και Rast τις νίκες στην Ουγγαρία

DTM

Το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού πάτησε αυτό το Σαββατοκύριακο γκάζι εκτός γερμανικών συνόρων και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία. Άλλωστε τέσσερις από τους εννέα γύρους της σεζόν του 2017 για το DTM είναι εκτός Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

O πρώτος αγώνας στο σιρκουί του Χανγκαρόρινγκ αποδείχθηκε επεισοδιακός. Μπορεί η Audi να είχε κλειδώσει την πρώτη πεντάδα στις κατατακτήριες, με τον Rene Rast στην pole position, όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τη μάρκα από το Ίγκλοσταντ.

Ο Paul di Resta της Mercedes και οι Timo Glock, Bruno Spengler της BMW, μπήκαν νωρίς στα pit κι όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του λόγω των προβλημάτων του Maxime Martin (πράγμα που σημαίνει πως έκλεισε το Pitlane όπως ορίζουν οι κανονισμοί του θεσμού), έπιασαν τους υπόλοιπους!

Advertisement
Advertisement

Κι όταν οι αντίπαλοί τους έσπευσαν για το υποχρεωτικό pit stop στην πορεία του αγώνα, η τριπλέτα αυτή βρέθηκε στην κορυφή. Βοήθησε επίσης και το γεγονός πως στην επανεκκίνηση είχαμε μία σύγκρουση στις πίσω θέσεις, που έστειλε εκτός αγώνα τον πρωτοπόρο της κατάταξης Lucas Auer.

Τα RS5 στο τέλος είχαν τον ρυθμό αλλά οι Mike Rockenfeller, Mattias Ekstrom και Rene Rast αρκέστηκαν στο να συμπληρώσουν το Top6. Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου αγώνα:

DTM-Hunga17-race1-results640short

Advertisement

Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Rast είχε ξανά την pole αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν διατεθειμένος να ηττηθεί. Έκανε καλή εκκίνηση αλλά μέσω στρατηγικής και συγκεκριμένα κάνοντας πολύ νωρίς pit stop, ο Ekstrom ήταν αυτός που είχε πάρει τα ηνία. Στα τελικά στάδια του αγώνα ο Γερμανός κόλλησε πίσω από τον Σουηδό, τον οποίο και πέρασε τελικά στην πρώτη στροφή.

Μάχη είχαμε και για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, με τον Maxime Martin της BMW να κρατιέται μπροστά από τον Nico Muller, στερώντας από την Audi το επιβλητικό 1-2-3.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
DTM-Hunga17-race2-results640short