Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές στα ελληνικά βουνά ενόψει Ακρόπολις

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές στα ελληνικά βουνά ενόψει Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές στα ελληνικά βουνά ενόψει Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Τα βουνά πάνω από τη Λαμία απέκτησαν χθες αγωνιστικό χρώμα, αφού μόνο λίγοι δεν ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους δοκιμές πριν από την έναρξη του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Καθώς ο καιρός αναμένεται απρόβλεπτος τις ημέρες του εθνικού μας αγώνα, μία βροχόπτωση το μεσημέρι έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα και σε αυτού του είδους τις συνθήκες. Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχώρισαν, ήταν αυτές των Nasser Al-Attiyah και Kajetan Kajetanowicz, όπως και του επικεφαλής της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Bruno Magalhaes.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος 2016, Φιλιππίδης-Μαχαίρας, που συμμετέχουν με Skoda Fabia R5, προτίμησαν να μην κάνουν δοκιμές σήμερα, αλλά μία από τις επόμενες μέρες λόγω της υπερβολικής λάσπης στη διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Ο Έλληνας οδηγός είπε σχετικά: «Δυστυχώς σήμερα είχαμε προγραμματίσει να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο στις 14:00 το μεσημέρι και τη στιγμή που φτάσαμε “άνοιξαν οι ουρανοί” και η διαδρομή γέμισε λάσπη. Μπήκαμε και είδαμε την κατάσταση του δρόμου, που δεν ήταν η πλέον ενδεδειγμένη για να δοκιμάσουμε το αυτοκίνητο. Αυτό μας προκαλεί ένας άγχος πριν τον αγώνα, αλλά θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τους οργανωτές, και να κάνουμε αύριο ένα τεστ για να μάθουμε και να εξοικειωθούμε με το αυτοκίνητο».

Acropolis17testing-George_Philippedes_02-640

Το Ακρόπολις αποτελεί τρίτο γύρο του ERC και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Bruno Magalhaes, θέλει να το κατακτήσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και δε σας κρύβω ότι μου προκαλεί εντύπωση. Ξεκινήσαμε φέτος να λάβουμε μέρος στον πρώτο αγώνα και όχι να ακολουθήσουμε το ERC. Και τώρα είμαστε εδώ! Η νίκη μας στις Αζόρες έπεισε τους χορηγούς μας να πάμε στα Κανάρια Νησιά και το αποτέλεσμα εκεί μας έφερε εδώ σήμερα. Από την πλευρά μου, αυτό που θέλω είναι να κάνω έναν καλό αγώνα. Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και μου δίνει αυτοπεποίθηση. Όλα λειτουργούν ιδανικά. Θέλω να τερματίσω ψηλά στην κατάταξη και να μαζέψω πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Ένα καλό αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και για τη συνέχεια. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό τον αγώνα, αν και γνωρίζουμε ότι θα είναι πιο δύσκολο για εμάς, αφού οι περισσότεροι από τους αντιπάλους μας γνωρίζουν τις ειδικές από πέρυσι, ενώ δεν παύει να είναι ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας».

Advertisement

Acropolis17testing-kajetan_Kajetanowicz_03-640

Σταθερή αξία στα χρόνια που το Ακρόπολις είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αποτελεί ο Kajetan Kajetanowicz: «Ναι, είναι αλήθεια είναι ότι ερχόμαστε συνέχεια τα τελευταία χρόνια, αλλά ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένας τόσο ωραίος αγώνας με υπέροχες ειδικές. Είναι απαιτητικός για τον οδηγό και το αυτοκίνητο, αλλά οι ε.δ. είναι τεχνικές και γρήγορες. Απλά, εξαιρετικές! Ο καιρός αποτελεί πρόκληση, αφού όταν οι συνθήκες αλλάζουν, διαφοροποιείται και η πρόσφυση. Δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις στην επόμενη στροφή. Αλλά αυτοί είναι οι αγώνες Ράλι! Το αυτοκίνητο είναι το ίδιο με αυτό που αγωνιζόμαστε από την αρχή της χρονιάς και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Κάναμε μία ημέρα δοκιμών στην Πολωνία και σήμερα εδώ πραγματοποιούμε τις τελευταίες ρυθμίσεις. Είναι πολύ καλό και μου δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο στόχος μας. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι. O Bruno Magalhaes είναι εδώ, προηγείται στη βαθμολογία και πιστεύω ότι θα οδηγήσει γρήγορα. Θα πρέπει να έχω το νου μου και να προσπαθήσω να τον διατηρήσω πίσω μου. Αυτό είναι το σχέδιο! Όμως, είναι ωραία που είμαστε εδώ και μπορούμε να παλέψουμε με τον Nasser (Al-Attiyah), αλλά θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στο στόχο μου, που είναι πιο σημαντικός από το να κερδίσω έναν αγώνα. Παρόλα αυτά, είμαι οδηγός αγώνων και μαχητής, και δεν παύω να θέλω να κερδίζω»!

Advertisement

Acropolis17testing-Nasser_Al_Attiyah_06-640

Ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στο ελληνικό κοινό είναι ο Nasser Al-Attiyah! Επιστρέφει στη χώρα μας μετά από τέσσερα χρόνια! Ο οδηγός από το Κατάρ είπε: «Η τελευταία φορά που ήρθαμε ήταν το 2013 στο πλαίσιο του WRC και δε σας κρύβω ότι μου έλειψε ο αγώνας! Για αυτόν τον λόγο, αλλά και επειδή μας αρέσει πολύ, αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος. Είναι ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας, θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους οδηγούς του ERC, ενώ θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για το Ράλι Κύπρου. Φυσικά, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε! Μπορεί να έχουμε αρκετά χρόνια να συμμετάσχουμε στο Ακρόπολις, αλλά γι’ αυτό δουλεύουμε σήμερα εδώ έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να κερδίσουμε».