Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές και πρώτες εντυπώσεις από τις ειδικές του Ράλι Ακρόπολις

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές και πρώτες εντυπώσεις από τις ειδικές του Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές και πρώτες εντυπώσεις από τις ειδικές του Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018 είναι προ των πυλών και ενόψει της τρίτης φετινής μάχης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, τα πληρώματα έχουν αρχίσει τις δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στόχος τους είναι η εξοικείωση με τα ελληνικά χώματα και η σωστή ρύθμιση των αυτοκινήτων για τις Ειδικές Διαδρομές αλλά και το ενδεχόμενο βροχής –σενάριο πιθανό βάσει των καιρικών προβλέψεων για τις ημέρες του αγώνα.

Πάντως, στις πρώτες αυτές δοκιμές ο καιρός ήταν καλός, με τον ήλιο να κάνει σε μεγάλες περιόδους της ημέρας την εμφάνισή του. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις μερικών εκ των οδηγών που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουην.

Advertisement
Advertisement

No1: LUKYANUK Alexey – ARNAUTOV Alexey
«Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι σκληρός. Βασικός μας στόχος είναι να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας, να προσπαθήσουμε να μην έχουμε κάποιο κλατάρισμα και άλλα προβλήματα. Αυτά είναι τα κλειδιά για την επιτυχία. Σχεδόν οι μισές Ειδικές Διαδρομές είναι καινούργιες για εμάς, ενώ άλλες έχουν αντίθετη φορά, οπότε πρέπει να γράψουμε καινούργιες σημειώσεις. Οι συνθήκες για όλους τους οδηγούς θα είναι σχεδόν οι ίδιες και αυτό είναι θετικό».

acropolis18-testing-lukyanuk640

Νο2: MAGALHAES Bruno – MAGALHAES Hugo
«Το Ράλι Ακρόπολις είναι ένας πολύ ξεχωριστός αγώνας, πολύ διαφορετικός από τους υπολοίπους οπότε είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα καλό τεστ σήμερα και να βρούμε τις ιδανικές ρυθμίσεις. Οι Ειδικές είναι γρήγορες αλλά παράλληλα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ διότι πρέπει να αποφεύγουμε τις μεγάλες πέτρες στο δρόμο. Ο στόχος μας είναι να βρεθούμε στο πόντιουμ και να πάρουμε βαθμούς για το πρωτάθλημα. Είμαι περίεργος να δω τις ειδικές διαδρομές καθώς αρκετές έχουν αντίθετη φορά ενώ άλλες έχουν καινούργια τμήματα».

Advertisement

Νο3: HERCZIG Norbert – FERENCZ Ramon
«Είμαστε τα νέα παιδιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι και στον αγώνα. Για εμάς όλα είναι καινούργια. Δεν γνωρίζουμε τις ειδικές και το βασικό είναι να τερματίσουμε τον αγώνα. Έχω δει κάποια onboard βίντεο και έχω διαπιστώσει ότι κάποια κομμάτια είναι πολύ σκληρά. Στην Ουγγαρία έχουμε έναν αντίστοιχα σκληρό αγώνα από τον οποίο έχω εμπειρία και έτσι ελπίζω να βρω καλό ρυθμό για τον αγώνα».

acropolis18-testing-a640

Advertisement

Νο5: HABAJ Lukasz – DYMURSKI Daniel
«Θα είναι μία πρόκληση για το αυτοκίνητο καθώς οι Ειδικές είναι αρκετά σκληρές ενώ και εμείς θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Είμαι αισιόδοξος, όμως, καθώς ήδη έχουμε κάνει τρεις αγώνες. Φέτος έχουμε στόχο την πεντάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι και ελπίζουμε ότι και στο Ακρόπολις θα είμαστε σε αντίστοιχη θέση. Άλλωστε μετά ακολουθούν αγώνες που τους γνωρίζω καλά».

Νο7: ΤΣΟΥΛΟΦΤΑΣ Αλέξανδρος – ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Αντώνης
«Σήμερα βρισκόμαστε στο βουνό για να κάνουμε το τεστ μας για το Ράλι Ακρόπολις, αν και βρισκόμαστε σε σημείο που δεν έχει πολλές ομοιότητες με τις υπόλοιπες Ειδικές. Μάλλον όμως θα βρέξει σήμερα οπότε αυτό είναι θετικό καθώς αναμένουμε βροχές στον αγώνα. Θα κάνουμε λίγα χιλιόμετρα να βρούμε τις ρυθμίσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Φέτος οι προσδοκίες μας είναι πολύ πιο υψηλές από πέρυσι καθώς έχουμε οδηγήσει το αυτοκίνητο για έναν χρόνο, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Είναι μεγάλος αγώνας και σκληρός, το σημαντικό είναι να αντέξει το αυτοκίνητο και η καλή θέση θα έρθει. Θα προσπαθήσω να οδηγήσω γρήγορα αλλά προσεκτικά».

Νο15: SERDERIDIS Jourdan – MICLOTTE Frederic
«Κάναμε μία καλή προπόνηση δύο εβδομάδες πριν με το Ράλι Φθιώτιδος οπότε έχουμε αποκτήσει εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και στις δυνατότητές μας. Εδώ όμως ο ανταγωνισμός είναι διαφορετικός, έχουμε αρκετά καλά αυτοκίνητα και πιλότους που ειδικεύονται στο χώμα και στο Ακρόπολις, ωστόσο έχουμε καλές προσδοκίες για τον αγώνα και ελπίζουμε το σημερινό μας τεστ να μας τις επιβεβαιώσει.  Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε σε έναν καλό ρυθμό στην Υπερειδική στο Μαρκόπουλο και στην Θήβα που είναι και η μεγαλύτερη Ειδική και μετά να δούμε που βρισκόμαστε. Ελπίζω να είμαστε στην πρώτη δεκάδα μετά την πρώτη μέρα και μετά να ανεβάσουμε ταχύτητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις Ειδικές της Κυριακής αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιπες θα είναι σε αντίστοιχο επίπεδο. Κάποιες έχουν πονηρά σημεία, κάποιες είναι πιο γρήγορες ενώ θα πρέπει και να δούμε πόσο θα αλλάξουν μετά τα πρώτα περάσματα».

Advertisement

acropolis18-testing-b640

Νο14: NOBRE Paulo – MORALES Gabriel
«Έχω αγωνιστεί ξανά στο Ακρόπολις το 2010 και το 2012 και θυμάμαι ότι είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας με αρκετές πέτρες, με πολλές στροφές και αρκετά δύσκολος. Οι σημειώσεις σε κάθε ράλι είναι σημαντικές, εδώ όμως είναι πάρα πολύ απαραίτητες καθώς σε κάθε στροφή μπορεί να εγκαταλείψεις. Είναι ένας αγώνας που ξεχωρίζει τα παιδιά από τους άντρες. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τερματισμό όσο πιο γρήγορα μας επιτρέπει το επίπεδό μας. Θα ήθελα να κερδίσουμε, όμως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έχουμε κάνει μόλις δύο αγώνες με R5 στο χώμα και οι υπόλοιποι συνδυασμοί στην κορυφή είναι πολύ πιο έμπειροι».

Νο30: HALKIAS Efthimios – MAHAERAS Leonidas
«Ένα όνειρο ζωής πραγματοποιείται, με ένα κορυφαίο αυτοκίνητο. Μου φαίνονται αρκετά περίεργα τα πράγματα και κυρίως γρήγορα, κάτι βεβαίως που είναι φυσιολογικό. Όμως έχω την αίσθηση ότι θα προσαρμοστώ. Έχουμε τρεις ημέρες αγώνα, θα το διασκεδάσω και θα προσφέρω όσο πιο πολύ θέαμα μπορώ στον κόσμο. Για τον αγώνα μπορώ να σας πω ότι δε με ενδιαφέρει τίποτα, κοιτάω να κάνω την τρέλα μου».