Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Διεύρυνση της εμπλοκής της BMW i στη Formula E

Ελλάδα 6:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διεύρυνση της εμπλοκής της BMW i στη Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Διεύρυνση της εμπλοκής της BMW i στη Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή της BMW στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E να ξεκινά από την πέμπτη σεζόν του θεσμού (2018/2019), όμως η γερμανική εταιρεία έχει ήδη εμπλοκή σε αυτόν, την οποία μάλιστα επεκτείνει!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στο περιθώριο των αγώνων του Χονγκ Κονγκ με τους οποίους και άνοιξε η αυλαία για τη σεζόν 2017/2018, ανακοινώθηκε πως η BMW i θα εμπλέκεται εφ εξής στο πρώτο πρωτάθλημα για πλήρως ηλεκτρικά, αγωνιστικά οχήματα ως «Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ BMW i και Formula E, στους 14 γύρους της σεζόν τα υποστηρικτικά οχήματα θα είναι το Qualcomm i8 Safety Car, που θα έχει δηλαδή το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας), το BMW i3s σε ρόλο ‘Medical Car’ (Όχημα Ιατρικής Υποστήριξης) και ‘Race Control Car’ (Όχημα Αλυτάρχη) ενώ η BMW X5 xDrive40e θα χρησιμοποιείται σαν ‘Rescue Car’ (Όχημα Διάσωσης) και ‘Extrication Car’ (Όχημα Απεγκλωβισμού).

Advertisement
Advertisement

Η επέκταση της συνεργασίας ανακοινώθηκε από τον ιδρυτή και CEO της Formula E, Alejandro Agag, και τον Αντιπρόεδρος Brand Experience της BMW, Jörg Reimann, που δήλωσε: «Ήταν απόλυτα λογικό να εμπλακούμε στη Formula E με την BMW i το 2014 – και είναι το ίδιο λογικό να συνεχίσουμε τη συνεργασία τα επόμενα χρόνια. Η Formula E ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από πολλές απόψεις, όπως κάνει η BMW i για τη μετακίνηση του μέλλοντος και γι’ αυτό ο συνδυασμός λειτουργεί άψογα. Πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε το BMW i3s στην πίστα την φετινή σεζόν. Πρόκειται για το πιο σπορ BMW i3 που έχει υπάρξει ποτέ. Το μοντέλο δείχνει πώς η BMW i συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με τον premium χαρακτήρα που έχει σαν βάση τη βιωσιμότητα».

BMWiFormulaE-a640

Από την πλευρά του, ο Agag τόνισε: «Είναι φανταστική είδηση το ότι η BMW i επεκτείνει τη δέσμευσή της, ως Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος. Ακόμα και όταν η Formula E ήταν απλά μία ιδέα, η BMW βρισκόταν στο πλευρό μας, πιστεύοντας στο project από την πρώτη στιγμή. Είναι μία θρυλική μάρκα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στη βιομηχανία αυτοκινήτου και σύντομα θα υποστηρίξει την προσπάθειά μας για νίκες. Αυτό είναι καταπληκτικό. Μπορώ λοιπόν να πω: Σας καλωσορίζουμε στο pit lane, και σας υποδεχόμαστε και πάλι σαν έναν ισχυρό εταίρο της Formula E».