Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Χρειάζεται κι άλλες δοκιμές με πρωτότυπα ο Alonso

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρειάζεται κι άλλες δοκιμές με πρωτότυπα ο Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Χρειάζεται κι άλλες δοκιμές με πρωτότυπα ο Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Την πεποίθησή του πως πρέπει να κάνει πολλές ακόμα δοκιμές με πρωτότυπα αγώνων αντοχής προτού καταφέρει να κινηθεί σε ανταγωνιστικό ρυθμό με αυτά, εξέφρασε ο Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

O Ισπανός οδήγησε για πρώτη φορά όχημα της LMP1, το Toyota TS050 Hybrid στις δοκιμές του WEC στο Μπαχρέιν (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), ενώ μερικά 24ωρα μετά πήρε μία πρώτη γεύση από το πρωτότυπο της LMP2 με το οποίο θα τρέξει στο Rolex 24 της Ντειτόνα. Όμως νιώθει πως αυτά δεν αρκούν.

«Είναι εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Κάθεσαι σε διαφορετική θέση από τη Formula 1, πρέπει  να προσαρμόζεσαι αλλά να κάνεις και συμβιβασμούς καθώς θα υπάρχουν κι άλλοι οδηγοί με τους οποίους θα μοιράζεσαι το κόκπιτ. Δεν είναι όλα κομμένα και ραμμένα για εσένα, πρέπει να μοιράζεσαι τα πάντα. Όπως για παράδειγμα το ίδιο set-up στο αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν θες να κάνεις μία αλλαγή ώστε να κινηθείς ταχύτερα, θα πρέπει να είναι σαφές πως αυτή θα βοηθήσει στη συνολική αγωνιστική απόσταση, όχι μόνο όταν οδηγείς εσύ. Το οδηγικό στιλ που απαιτείται είναι εντελώς διαφορετικό. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τεχνολογίες που δεν υπάρχουν στη Formula 1 ή έχουν απαγορευτεί από αυτή, όπως το σύστημα ελεγχόμενης πρόσφυσης ή η τετρακίνησης», είπε ο Alonso.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, απέφυγε να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον 24ωρο αγώνα του Μαν του 2018.