Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μπαίνει και η Mercedes στη Formula E!

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει και η Mercedes στη Formula E!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπαίνει και η Mercedes στη Formula E!

ΑΓΩΝΕΣ

Απ’ ότι φαίνεται, το… ρεύμα, έχει… «ρεύμα» μιας ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Formula E.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πρόκειται για νέα σύγχρονη μορφή αγώνων που διεξάγονται στο κέντρο μεγαλουπόλεων όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, Χόνκ, Κόνκ, Μαρακές, Μπουένος Άιρες, Μεξικό, Μονακό. Βερολίνο, Βρυξέλλες, Μόντρεαλ. Συμμετέχουν κορυφαίοι οδηγοί, με ηλεκτρικά μονοθέσια.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1, θα μπει τη σεζόν 2018/2019 στο πρωτάθλημα της Formula E. Εκείνη η σεζόν θα είναι η 5η χρονιά διεξαγωγής του πρωταθλήματος, η 3η ξεκινά αυτή την Κυριακή 9/10 στο Χόνγκ Κόνγκ. Μέχρι τώρα οι οδηγοί αλλάζουν μονοθέσια κατά τη διάρκεια του αγώνα γιατί δεν επαρκεί η χωρητικότητα των μπαταριών ως το τέλος. Αυτό θ’ αλλάξει το 2018/2019 ενώ και οι ομάδες θα αυξηθούν από 10 σε 12. Η Mercedes έκλεισε την μια από τις δυο νέες θέσεις.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, Τότο Βολφ ξεκαθάρισε: “Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάπτυξη της Formula E. Επί του παρόντος εξετάζουμε όλες τις εκδοχές για τους αγώνες του μέλλοντος και είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας σ’ αυτή τη μορφή. Η ηλεκτροκίνηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι αγώνες ήταν πάντα η τεχνολογική πλατφόρμα εξέλιξης για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Αυτό καθιστά την Formula E πολύ σημαντική για το μέλλον“.

Η Mercedes έχει δεσμευτεί για την παρουσία της στη F1 ως το τέλος του 2020. Φέτος κάνει ντεμπούτο στη Formula E η Jaguar, η BMW συνεργάζεται με την ομάδα Andretti και εξετάζει την είσοδό της από την περίοδο 2018/19. Η Audi φέτος συνεργάζεται με την ομάδα Abt από του χρόνου αυτή θα μετατραπεί σε εργοστασιακή ομάδα. Η Renault πήρε πέρυσι τον τίτλο, ενώ η DS συνεργάζεται με την Virgin Racing.

Advertisement

Η Mercedes θα φτιάξει από την αρχή καινούργια ομάδα.

Advertisement