Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοινώθηκε ηλεκτρικό ενιαίο με Jaguar I-Pace (video)

Ελλάδα 23:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανακοινώθηκε ηλεκτρικό ενιαίο με Jaguar I-Pace (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοινώθηκε ηλεκτρικό ενιαίο με Jaguar I-Pace (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η 67η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δεν περιελάμβανε μόνο παγκόσμια αποκαλυπτήρια νέων μοντέλων και νέων τεχνολογιών. Εκεί επέλεξε η Jaguar να ανακοινώσει τη θέσπιση ενός νέου πρωταθλήματος, με τη συμμετοχή μόνο I-Pace!

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Θα τιτλοφορείται Jaguar I-PACE eTROPHY και από τα τέλη του επόμενου έτους θα αποτελεί υποστηρικτικό θεσμό της Formula E! Συνέχεια της εμπλοκής της Jaguar στην ηλεκτρική φόρμουλα – άλλωστε το 2016 έγινε ο πρώτος premium κατασκευαστής που μπήκε στο σπορ, ήρθε η ώρα να καινοτομήσει ξανά!

Αυτός ο ιδιαίτερος αγώνας… ενιαίου άνευ εκπομπών ρύπων, θα διεξάγεται στο περιθώριο των e-Prix, σε αγωνιστικές διαδρομές στους δρόμους μεγαλουπόλεων όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ και το Σάο Πάολο. Συνολικά, θα διεξαχθούν 10 αγώνες στην πρώτη σεζόν του Jaguar I-PACE eTROPHY, με τη συμμετοχή έως 20 αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Τα αγωνιστικού τύπου οχήματα θα κατασκευάζονται στο κέντρο ειδικών λειτουργιών της Jaguar Land Rover, το SVO (Special Vehicle Operations), που βρίσκεται στο Ουόργουικσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας. Θα βασίζονται στο εντυπωσιακό ηλεκτρικό SUV της εμβληματικής μάρκας, που θα βγει στην αγορά στα τέλη του επόμενου έτους.

Όλα αυτά σε μία περίοδο που η Jaguar Land Rover δεσμεύτηκε πως από το 2020 όλα τα μοντέλα της θα έχουν και ηλεκτρική έκδοση.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί και αφορά στην παρουσίαση των παραπάνω πλάνων, με δηλώσεις του ιδρυτή της Formula E, Alejandro Agag, του CEO της JLR Dr Ralf Speth και του επικεφαλής της Jaguar Racing, James Barclay.

Advertisement