Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light: Έρχεται στην Πάτρα!

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light: Έρχεται στην Πάτρα!

ΑΓΩΝΕΣ

9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light: Έρχεται στην Πάτρα!

ΑΓΩΝΕΣ

Η μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Πάτρα είναι προγραμματισμένη για το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 – 17/9. Σήμερα δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας το επόμενο Σαββατοκύριακο θα μετατραπούν σε πίστα αγώνων. Μικροί και μεγάλοι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης. Το 9ο PICK – Λουξ Cola Plus ‘n Light θα «ζωντανέψει» το κέντρο της πόλης, διαμορφώνοντας ένα θετικό κλίμα με πολλαπλά αναπτυξιακά και οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Το Διεθνές Σιρκουί Καρτ αποτελεί διοργάνωση – σταθμό για την Πάτρα, αλλά και μέρος της στρατηγικής για την ανάπτυξη και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής.

«Ο κόσμος του PICK γυρίζει ανάποδα»
Είναι το μότο της διοργάνωσης καθώς η εκκίνηση του αγώνα δίνεται για πρώτη φορά από το πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου! Η αλλαγή στο σημείο εκκίνησης αναμένεται μέχρι ένα βαθμό ν’ αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Αλυτάρχης του αγώνα θα είναι ο Στέλιος Καγιάφας, Πατρινός, έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην χώρα μας. Κατά πολλούς θεωρείται ένας από τους ανθρώπους που έχει αναβαθμίσει τους αγώνες καρτ στην Ελλάδα! Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες καρτ είναι και φέτος αρκετές καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00 μέχρι τότε μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής των οδηγών. Αξίζει να τονιστεί η συμμετοχή του Τάκη Παρασκευόπουλου που βρίσκεται εδώ και 19 χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι από ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα. Όσο και αν σε κάποιους ακούγεται αδιανόητο ο Παρασκευόπουλος οδηγεί αγωνιστικό καρτ ανταγωνιστικά ενώ πλέον διαθέτει και άδεια αγωνιζόμενου. Οι οργανωτές θαυμάζοντας το μεγαλείο ψυχής του, τον κάλεσαν στο PICK και αυτός ανταποκρίθηκε έτσι θα τον δούμε ν’ αγωνίζεται στους δρόμους της Πάτρας.

Εν αρχή ην το θέαμα!
Στη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν show με μηχανές και αυτοκίνητα από καταξιωμένες ομάδες που θα προσφέρουν ένα μοναδικό υπερθέαμα: «Arrepiado»
Loris Rosati, drift show. O γνωστός οδηγός αγώνων, Κωνσταντίνος Ιαβέρης που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και κατ’ επέκταση με την οδική ασφάλεια θα κάνει μια επίδειξη με το αγωνιστικό μοντέλο της Fiat, Punto Kit Kar με το οποίο έχει γράψει ιστορία στους αγώνες.

PICK-2017-st-athens-b640
Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα είναι στο τιμόνι του χωμάτινου καρτ προς επίδειξη. Λέτε να αγωνιστεί κιόλας με καρτ;

Advertisement

Στο PICK θα δώσουν το παρών και οι χωμάτινες φόρμουλες των Dirt Games. Στο τιμόνι των χωμάτινων καρτ θα βρίσκονται ο πρωταθλητής Ελλάδος Λάμπρος Αθανασούλας, πλαισιωμένος από τους Βαγγέλη Σωτήρχο και Μπάμπη Γαζέτα. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα highlight του φετινού PICK. Όπως πέρσι έτσι και φέτος θα δώσει «χρώμα και ήχο» η Λέσχη Φίλων Harley Πάτρας. Από το μεγάλο αυτό γεγονός δεν θα λείψουν και οι φόρμουλες των πανεπιστημίων: FPONE TEAM από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Prom Racing Formula Student από το ΕΜΠ, η E angus από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς και η φόρμουλα του Πανεπιστημίου Πατρών, UoP Racing Team.

Το μοντέλο Ελισάβετ Δοβλιατίδου γνωστή από το «Survivor» θα είναι το κορίτσι της εκκίνησης! Όσον αφορά στη συναυλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Γεωργίου φέτος θα τραγουδήσουν:Πέτρος Ιακωβίδης, Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Advertisement

PICK-2017-st-athens-c640

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Το 9ο PICK Λουξ Cola Plus ‘n Light θα καλυφθεί απευθείας από το Ionian Channel. Το Ionian Channel θα μεταφέρει εικόνα και ήχο μέσα από δίκτυο συνεργαζόμενων τοπικών τηλεοπτικών σταθμών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας:

• Αθήνα: «action24» [nova],
• Πελοπόννησος – Ν. Στερεά – Ν. Ιόνιο: «ionian tv» [OTE TV]
• Κέρκυρα – Θεσπρωτία και Ήπειρο: «Start tv»,
• Κρήτη: Crete tv (OTE TV)
• K. Μακεδονία: «TV 100 – Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης»
• Α. Μακεδονία – Θράκη: «ena channel»
• Θεσσαλία: «Astra TV»
• Κεντρική Ελλάδα: «Star Κεντρικής Ελλάδας» [OTE TV]
• Ν. Αιγαίο: Aigaio TV [OTE TV]
• Β. Αιγαίο: Alithia TV
• Ν.Υ. USA: New Greek TV

Advertisement

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/09: LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ 19:00-22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/09: LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ 11:00-14:30

Στην περιγραφή του αγώνα και το ρεπορτάζ θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος το PICK έχει προσελκύσει και πολλές επιχειρήσεις οι οποίες επέλεξαν να στηρίξουν τη διεθνή διοργάνωση και παράλληλα να προβληθούν μέσα από αυτή. Μέγας Χορηγός αλλά και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ θα είναι η Λουξ-Cola Plus ‘n Light. Χορηγοί της διοργάνωσης θα είναι επίσης η ΕΚΟ, ο Κωτσόβολος και η Ολυμπία Οδός. Η Πατρινή επιχείρηση Super Market Ανδρικόπουλος επέλεξε να είναι και φέτος ο χορηγός εκκίνησης, ενώ χορηγοί Πίστας 1 θα είναι η Falken Tyres και η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε.

PICK-2017-st-athens-d640

O Πλάτων Μαρλαφέκας πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, αντιπρόεδρος και marketing director στην εταιρεία Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ σημείωσε: “Ευχαριστώ που ήρθατε, είναι σημαντικό ότι υπάρχει από τον κόσμο και τα ΜΜΕ τέτοια αντιμετώπιση. Eίμαστε στο 9ο PICK, οι επισκέπτες θα έρθουν στην Πάτρα από καινούργιο δρόμο είναι σημαντικό και αξίζει να έρθει ο κόσμος να περάσει ένα πολύ ευχάριστο σαββατοκύριακο και να ζήσει την εμπειρία του PICK. Ο κόσμος δίνει δύναμη. Θέλω πραγματικά να ευχαριστώ όλους τους χορηγούς εθνικούς και τοπικούς για την συμβολή τους. Οι φορείς βοηθάνε αλλά πλέον το πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει να σεβόμαστε τους χορηγούς που προσφέρουν στην κοινωνία”.

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας τόνισε: “Ο κάθε θεσμός έχει συγκεκριμένα πρόσωπα και νομίζω ότι ο Τάκης Πουρναράκης έχει συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες, όπως ο Άλκης Στέας με το καρναβάλι. Σημαντικό στοιχείο ότι προσφέρεται δωρεάν στην κοινωνία της Πάτρας και όχι μόνο, παρακολουθούν μικροί μεγάλοι τους αγώνες είτε το βλέπουν σαν event είτε σαν αγώνισμα, είναι μοναδικό αυτό που γίνεται σε Ελληνικό χώρο. Η επιτυχία είναι δεδομένη, ο Θεός είναι μαζί μας θα έχουμε καλό καιρό, θα έχουμε πολλά events και σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε”.

PICK-2017-st-athens-e640

Η κ.Σοφία Στάμου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού πρόσθεσε: “Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι η πίστα του PICK δεν είναι η Ολυμπία Οδός. Σε όλους αρέσει η ταχύτητα, η γρήγορη οδήγηση είναι για την πίστα. Είναι γιορτή για την Πάτρα, γιορτή και για εμάς το PICK. Ο δρόμος ολοκληρώθηκε και θέλουμε να βοηθήσουμε στην ασφαλή οδήγηση. Το καρτ είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να εκπαιδεύσουμε καλούς οδηγούς ευχαριστήσουμε ΟΜΑΕ, ΑΟΠ και ΛΕΜΑΝ και όλους όσοι συμμετέχουν στην διαδικασία“.

Από την πλευρά της ΕΚΟ, o Διευθυντής Λιανικής Εμπορίας, Βασίλης Παναγόπουλος είπε: “Χαίρομαι που για 9η χρονιά είμαστε από τους χορηγούς του PICK. Από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές θα είναι από τα καλύτερα PICK φέτος. Σαν ΕΚΟ χορηγούμε μεγάλες διοργανώσεις όπως το PICK και το Ράλι Ακρόπολις. Πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πάτρας και άλλες πόλεις διοργανώνοντας αντίστοιχους αγώνες”.

Ραντεβού λοιπόν στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 16-17/9.