Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

8o Pick: Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή!

Ελλάδα 3:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

8o Pick: Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή!

ΑΓΩΝΕΣ

8o Pick: Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή!

ΑΓΩΝΕΣ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η κεντρική συνέντευξη Τύπου του 8ου PICK ΛΟΥΞ COLA παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της ΟΜΑΕ, χορηγών, δημοσιογράφων και αγωνιζομένων.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πλέον απομένουν 10 μέρες για την διοργάνωση του 8ο PICK στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 στους δρόμους πέριξ της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα. Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας που αντίστοιχα στηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες όπως η Λουξ και η EKO. Υπάρχουν πάρα πολλές συμμετοχές αθλητών και ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα. Ειδικά οι συμμετοχές στην κατηγορία Rotax Micro Max για παιδιά, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο χάρη και στις προσπάθειες της Autovision. Το Patra’s International Circuit for Karting διαθέτει σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, άρτιο σχεδιασμό και αυστηρά μελετημένο χρονοδιάγραμμα που συνδυάζει πάρα πολλές ετερόκλιτες δραστηριότητες. Υπάρχει ισορροπημένη παρουσία του αθλήματος και του θεάματος, η χρυσή τομή σ’ αυτό το συνδυασμό Sport & Show, δίνει στο Pick τέτοια απήχηση. Θεατές απ’ όλη την Ελλάδα αναμένεται να γεμίσουν τους δρόμους της Πάτρας.

ΤΟ PICK αποτελεί πλατφόρμα επικοινωνίας και προβολής της τοπικής επιχειρηματικότητας. Για παράδειγμα : Η Τρίαινα Α.Ε  δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια στην κατασκευή τεχνικών έργων, αρχικά από τον Νομό Αχαΐας, και πλέον σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Η εταιρεία Μπίκος, Ξύλινα Πατώματα, η εταιρεία Δούρος Επεξεργασία &Τυποποίηση Κρέατος από τη Ναύπακτο με παράδοση πάνω από 30 χρόνια. Τα σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλος με παρουσία πάνω από 40 χρόνια στην Πάτρα. Το Pick έχει δική του άρτια ενημερωμένη ιστοσελίδα, ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχή προβολή στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Οι Πατρινοί αγαπούν το καρτ, πολλά νέα παιδιά ασχολούνται μ’ αυτό και υπάρχει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και το όνειρο της πίστας στη Χαλανδρίτσα.

Advertisement
Advertisement

pick16-pc-athens-a640
Διακρίνονται από αριστερά: Κώστας Σπανός (Med Frigo), Σωτήρης Αναστασιάδης (ΕΚΟ), Πλάτων Μαρλαφέκας (Λουξ), Αναστασία Τογιοπούλου (πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου), Δημήτρης Μιχελακάκης (ΟΜΑΕ), Αλέξης Παυλόπουλος (ΑΟΠ).

Στο 8ο P.I.C.K ΛΟΥΞ COLA θα είναι αλυτάρχης, ο Alessandro Ferrari. Ο Ιταλός είναι Διευθυντής – Αλυτάρχης στο Πρωτάθλημα CIK FIA και στο WSK Series αλλά και διευθυντής αγώνων στο F4 ιταλικό Πρωτάθλημα. Μερικά από τα στοιχεία του show στο Pick έχουν γίνει παράδοση και θεωρούνται σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης. Όπως π.χ η παρουσία των Arrepiado των κορυφαίων ακροβατών με το Ρικάρντο από την Πορτογαλία. Στην καθιερωμένη πλέον συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου, φέτος ο Ηλίας Βρεττός θα ξεσηκώσει τη νεολαία της Πάτρας.  Επιπλέον εκεί θα βρίσκονται τα μονοθέσια που αποτελούν άσκηση ή και διπλωματική εργασία για φοιτητές από το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Πατρών, Κένταυρο, Θεσσαλία.  Safety car του αγώνα θα είναι ένα Dodge Viper V10.

Όλα αυτά συνιστούν ένα πλήρες τριήμερο δράσης, έντασης, αγωνιστικής δραστηριότητας και κορυφαίων εκδηλώσεων για τα οποία αδημονεί όλη η Πάτρα. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν τέσσεις βουλευτές Αχαΐας: Αντρέας Ριζούλης, Κώστας Σπαρτινός, Αντρέας Κατσανιώτης, Νίκος Νικολόπουλος.

Advertisement

pick16-pc-athens-b640tall
Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας καλώντας όλους τους φορείς, Δήμο, Περιφέρεια και βουλευτές Αχαΐας να καταθέσουν μια επικαιροποιημένη πρόταση για τη κατασκευή του έργου.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εκπροσώπησε η πρόεδρος του συμβουλίου, κ. Αναστασία Τογιοπούλου η οποία εκτός των άλλων τόνισε τη βούληση στήριξης του PICK αλλά και τις ενέργειες εξωστρέφειας που πρέπει να γίνουν ώστε ν’ αποτελέσει μέρος της τουριστικής καμπάνιας της περιοχής στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ  (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ελλάδος) κ. Δημήτρης Μιχελακάκης εξήρε τη σημασία των συνεργειών σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα και επικρότησε την παρουσία του Ferrari σε ρόλο αλυτάρχη τονίζοντας: «Θα βοηθήσει, θα μεταδώσει την εμπειρία του και θα γίνει κοινωνός όσων ζήσει στο εξωτερικό».

Advertisement

afisa-pick8-b640tall

Ο αντιπρόεδρος και marketing director της ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕΕ και πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας σημείωσε: «Είναι μια νότα αισιοδοξίας η διεξαγωγή του PICK σ’ αυτή την οικονομική συγκυρία. Είμαστε χαρούμενοι σα Λουξ που βοηθάμε. Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς. Στην Αρχαία Ελλάδα έδιναν ιδιαίτερη αξία σ’ όσους στήριζαν ανάλογες δραστηριότητες».

Από την πλευρά της ΕΚΟ o διευθυντής μάρκεντινγκ κ. Σωτήρης Αναστασιάδης εξήρε τη δυναμική του PICK στην τοπική κοινωνία εκφράζοντας τη βούληση της εταιρείας για αμέριστη συμπαράσταση σ’ ένα τόσο σημαντικό θεσμό. «Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας τομέας που πρέπει να επενδύσουμε και το PICK δείχνει το δρόμο» διαφοροποιήθηκε ο Κώστας Σπανός υπεύθυνος διαχείρισης ποιότητας στη Med Frigo εξ των βασικών χορηγών του PICK.

Advertisement

pick16-pc-athens-c640tall

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την παρουσία των FIAT, Peugeot με περίπτερα στην πλατεία Γεωργίου. Οι φαν του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκτός των άλλων την νέα Alfa Romeo Giulia και το καθαρόαιμο Peugeot 308 Gti.