Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Vision Ultimate Concept: Μία McLaren από το μέλλον

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vision Ultimate Concept: Μία McLaren από το μέλλον

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Vision Ultimate Concept: Μία McLaren από το μέλλον

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε μία εποχή όπου το μεγάλο πεδίο μάχης ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες αφορά πλέον στα hypercars και που όλοι δουλεύουν πάνω σε ένα διαφορετικό μέλλον της αυτοκίνησης, έρχονται προτάσεις όπως αυτή για να ενθουσιάσουν, απλά και μόνο δίνοντας συγκεκριμένη προοπτική.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτή λοιπόν είναι McLaren Vision Ultimate concept, ένα πρωτότυπο που θα μπορούσε να μαρτυρά πως θα είναι οι απόγονοι της P1. Βέβαια δεν έχει «γεννηθεί» στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren στο Ουόκινγκ της Αγγλίας αλλά αποτελεί δουλειά ή αν προτιμάτε όραμα, του ανεξάρτητου σχεδιαστή Justin Hyunjung Cho.

Ο εν λόγω λοιπόν… αρτίστας που έχει βάση στη Πασαντίνα, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μας παρουσιάζει πως βλέπει το hypercar της βρετανικής μάρκας για το έτος 2032! Η δουλειά του που δημοσιεύτηκε στο Behance αφορά ένα φουτουριστικό μοντέλο, στο οποίο λάμπει διά της απουσίας του παρμπρίζ.

Advertisement
Advertisement

Άρα είτε ο οδηγός θα έχει ως «μάτια» κάμερες, ήταν το Vision Ultimate θα υιοθετεί τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το καλούπι του είναι άκρως αεροδυναμικό, με τεράστιο splitter, αεραγωγούς, μικρά πτερύγια, μεγάλων διαστάσεων τροχούς, τεράστια αεροτομή που αποτελεί προέκταση του πίσω μέρους του σασί και διαχύτη. To κάλυμμα του κινητήρα ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο που υπάρχει στα μοντέλα της υπάρχουσας γκάμας της McLaren ενώ συναντάμε και λεπτά LED φωτιστικά σώματα.

mclaren-vision-ultimate-concept-g640tall

Ο Cho δεν έχει αποσαφηνίσει με τι είδους κινητήριο σύνολο φαντάζεται το δημιούργημά του, τονίζει όμως την τοποθέτησης συστήματος ανάκτησης ενέργειας, το οποίο βαφτίζει KESS (Kinetic Energy Storage System.

Advertisement

Πως σας φαίνεται;

mclaren-vision-ultimate-concept-a640mclaren-vision-ultimate-concept-d640

Advertisement