Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

SsangYong e-SIV: Ηλεκτροκίνηση και μερική αυτονομία

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SsangYong e-SIV: Ηλεκτροκίνηση και μερική αυτονομία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

SsangYong e-SIV: Ηλεκτροκίνηση και μερική αυτονομία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα ηλεκτρικά πρωτότυπα έχουν την τιμητική τους στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και στη συγκεκριμένη λίστα εντάσσεται και το e-SIV της SsangYong.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Προφανώς πρόκειται για SUV, άλλωστε αυτή είναι η κατηγορία που «παίζει μπάλα» η κορεάτικη μάρκα. Και παρότι μας έχει δείξει αρκετά τέτοια οχήματα με το βλέμμα στο μέλλον τα τελευταία χρόνια, ειδικά τώρα μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας και το e-SIV είναι γεμάτο τεχνολογία!

Όμως για παράδειγμα σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών, δυνατότητα αυτόνομης κίνησης επίπεδου 3, συνδεσιμότητα που επιτρέπει να ελέγχεις μία σειρά λειτουργιών εξ αποστάσεως, όπως για παράδειγμα το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την προβλεπόμενη αυτονομία βάσει αυτού, την ενεργοποίηση του κινητήρα, διαγνωστικούς ελέγχους στις λειτουργίες του οχήματος κ.α.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση έρχεται χάρη στη συνδυασμένη δράση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης απόδοσης 187 ίππων και μίας μπαταρίας 61.5 kWh, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 320 km.

Όσο για την εμφάνιση του μήκους 4.460mm, πλάτους 1.870mm και ύψους 1.630mm οχήματος, χωρίς να παρεκκλίνει ιδιαίτερα από τις βασικές σχεδιαστικές αρχές της SsangYong, μας δείχνει κάποιες νέες κατευθύνσεις που αυτή θα πάρει.

ssangyong-e-siv-concept-c640

Advertisement

Είναι χαρακτηριστική η κλίση της οροφής αλλά και οι ιδιαιτερότητες στο σχεδιασμό του πρόσθιου μέρους, της αντικατάστασης των συμβατικών καθρεφτών με κάμερες, της αλλαγής φιλοσοφίας σε ότι αφορά στην εικόνα του πίσω μέρους.

ssangyong-e-siv-concept-e640short

Advertisement

Στο εσωτερικό όλα αποτελούν ματιές στο μέλλον της μάρκας. Τέσσερα ανεξάρτητα μπάκετ καθίσματα, φωτεινά χρώματα, μινιμάλ διάθεση ενώ απ’ άκρη σ’ άκρη στο ταμπλό υπάρχει οθόνη ψηφιακών ενδείξεων που χωρίζεται ουσιαστικά σε τρία μέρη.

ssangyong-e-siv-concept-f640short

Μία επιπλέον οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα εξυπηρετεί τις ρυθμίσεις του οχήματος ενώ στη βάση υπάρχει ο επιλογέας κίνησης καθώς και η δυνατότητα περαιτέρω ρυθμίσεων. Υπάρχει όμως η δυνατότητα πρόσβασης στις λειτουργίες του οχήματος και για τους πίσω επιβάτες.

Advertisement

ssangyong-e-siv-concept-g640short ssangyong-e-siv-concept-b640