Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Puma GT: Από τη Βραζιλία με αγάπη! (vid)

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Puma GT: Από τη Βραζιλία με αγάπη! (vid)

ΝΕΑ

Puma GT: Από τη Βραζιλία με αγάπη! (vid)

ΝΕΑ

Το Puma, εμάς σαν όνομα μας φέρνει στο μυαλό εκείνο το μικρό coupe μαζικής παραγωγής της Ford στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η μόνη ομοιότητα πέρα από το όνομα με το αμιγώς σπορ Puma GT (made in Brazil) που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι οι μυώδεις γραμμές. Εδώ έχουμε ένα διθέσιο roadster με Βραζιλιάνικη καταγωγή.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το Puma GT είναι γνωστό στις αγορές της Νότιας Αμερικής, τόσο που βρίσκεται στη φάση της αντικατάστασης από ένα μοντέλο νέας γενιάς. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως η διάθεσή του θα ξεκινήσει μετά τα μέσα του 2018, εννοείται για εκείνες τις αγορές για τις οποίες είναι κατάλληλα σχεδιασμένο. Το σασί του είναι σωληνωτό ενώ το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα για λόγους εξοικονόμησης βάρους. Το εξωτερικό μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,2 m, με την οροφή του να είναι αποσπώμενη.

Κάτω από το εντυπωσιακό κορμί του θα ζει και θα αναπνέει ένας 2λιτρος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας με ισχύ τουλάχιστον 180 ίππους ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα εύχρηστο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Μην ρωτήσετε άσκοπα που μεταφέρεται η κίνηση. Αυτή θεωρείται αυτονόητο πως θα καταλήγει στον πίσω άξονα με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό στο συναρπαστικό χαρακτήρα του, αλλά και στις ορέξεις του καταρτισμένου οδηγού. Στο video βλέπουμε και την ειδικά διαμορφωμένη αγωνιστική έκδοση με το μικρό απόβαρο…

Advertisement
Advertisement

Puma-gt-lumi-tsiro-640