Live Κίνηση
Περισσότερα
Kia

Πώς το Kia Stonic ξεχωρίζει στα compact crossover

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς το Kia Stonic ξεχωρίζει στα compact crossover

Kia

Πώς το Kia Stonic ξεχωρίζει στα compact crossover

Kia

Το νέο Kia Stonic είναι ένα μοντέλο που ξεχωρίζει στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των compact SUV. Το να επιλέξει κανείς ένα λόγο γιατί, αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Αντίθετα, αν θέλετε την πλήρη εικόνα, έχουμε 9 λόγους που κάνουν το μοντέλο της κορεάτικης μάρκας να ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Τολμηρή Σχεδίαση
Οι Κορεάτες χρησιμοποιούν το σλόγκαν «το πάθος καταφθάνει», κι όχι άδικα. Το Stonic είναι ένα ακόμα μέλος της καλαίσθητης, πρόσφατα ανανεωμένης, σύγχρονης γκάμας της κορεάτικης εταιρίας. Αποτέλεσμα των συνδυασμένων προσπαθειών των στούντιο σχεδιασμού της Kia, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κορέα, είναι ένα μοντέλο φρέσκο, μοντέρνο, νεανικό, που σε τραβάει με την πρώτη ματιά. Το εξωτερικό του είναι τολμηρό, οι αεροδυναμικές γραμμές και η γνώριμου σχεδιασμού για όλα τα μοντέλα της μάρκας μάσκα, προσθέτουν χαρακτήρα. Το καπό είναι μυώδες, τα εμπρός φωτιστικά σώματα τύπου Projection διαθέτουν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED αλλά και ξεχωριστούς προβολείς με λειτουργία στροφής. Σε συνδυασμό με τους προβολείς ομίχλης σας επιτρέπουν να δείτε καθαρά το δρόμο στον οποίο θα πατήσουν οι τροχοί, με τις δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17”. Το κάτω μέρος περιλαμβάνει μαύρα πλαστικά τα οποία απλώνονται περιμετρικά σε όλο το όχημα. Οι καθρέφτες και οι εμπρός κολώνες ακολουθούν χρωματικά την επιλογή της οροφής. Στο πίσω μέρος υπάρχει μικρό σπόιλερ οροφής, τα φωτιστικά σώματα οριοθετούν το οριζόντιο «νεύρο» που αποτελεί ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο σχεδιασμού του Stonic ενώ ο αεροδυναμικός διαχύτης ολοκληρώνει το «πακέτο».

Kia-Stonic-p640tall

Εντυπωσιακές Διχρωμίες
H Kia περηφανεύεται πως το Stonic είναι το μοντέλο της γκάμας της με τις περισσότερες
επιλογές εξατομίκευσης κι όχι άδικα. Μπορείτε να το κάνετε προέκταση της προσωπικότητάς σας, επιλέγοντας από μία γκάμα είκοσι διχρωμιών για την οροφή και το υπόλοιπο αμάξωμα. Επιλέξτε για το εσωτερικό έναν από τους ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται το bronze της έκδοσης Premium και τα προαιρετικά πορτοκαλί, πράσινο και γκρι.

Advertisement
Advertisement

Kia-Stonic-o640

Οδηγοκεντρική και ευχάριστη καμπίνα
Το εσωτερικό είναι εξίσου μοντέρνο, επίσης με πολλές επιλογές χρωμάτων. Είναι οδηγοκεντρικό, με εργονομικό σχεδιασμό, ενώ η εύχρηστη οθόνη 7 ιντσών, με υψηλής ανάλυσης γραφικά, προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες σε όλους τους επιβάτες. Προσφέρει ευκολία ρυθμίσεων και πλήρη διασύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχουν και πολλοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροπράγματα. Επιπρόσθετα, μπορείτε να επιλέξτε μεταξύ υφάσματος ή δέρματος για τις επενδύσεις των καθισμάτων – ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σφίξτε στα χέρια σας το D-cut τιμόνι (flat bottom), που είναι ντυμένο με διάτρητο δέρμα. Προκαλέστε το βλέμμα σας με τους trendy χρωματισμούς των διακοσμητικών της καμπίνας και των υπολοίπων λεπτομερειών, όπως των ραφών στα καθίσματα και το τιμόνι.

Kia-Stonic-g640

Advertisement

Εξαιρετική ευρυχωρία
Το γεγονός ότι το νέο Kia Stonic είναι κομψό και διασκεδαστικό, δε σημαίνει ότι έχουν γίνει χωροταξικές παραχωρήσεις στο σχεδιασμό του. Υπάρχει άφθονος χώρος για να νιώσουν άνετα όλοι οι συνεπιβάτες σας κατά τη διαδρομή. Θέλετε να μεταφέρετε εξοπλισμό; Κανένα πρόβλημα και πάλι. Απλώς ρίξτε τα πίσω καθίσματα (με αναλογία 60:40) και δημιουργείστε έναν μεγάλο χώρο φόρτωσης. Το μακρύ μεταξόνιο εξασφαλίζει άφθονους χώρους και για τους πίσω επιβάτες ενώ και με τα πίσω καθίσματα σε κανονική διάταξη, υπάρχουν διαθέσιμα 352 lt στο χώρο αποσκευών!

Kia-Stonic-i640tall

Advertisement

Συνδεσιμότητα
Παραμείνετε στη σωστή κατεύθυνση και αποφύγετε την κίνηση με τη βοήθεια της πλοήγησης που υποστηρίζεται από το Android Auto και το Apple Car Play. Αποκτείστε πρόσβαση σε πληροφορίες για την κίνηση και πολλά άλλα, από τη θέση του οδηγού, μέσω της κεντρικής οθόνης των 7″. Αυτή Παραμείνετε στη σωστή κατεύθυνση και αποφύγετε την κίνηση με τη βοήθεια της πλοήγησης που υποστηρίζεται από το Android Auto και το Apple Car Play. Αποκτείστε πρόσβαση σε πληροφορίες για την κίνηση και πολλά άλλα, από τη θέση του οδηγού, μέσω της κεντρικής οθόνης των 7″. Αυτή είναι το “παράθυρό” σας για τα πάντα – από το ραδιόφωνο έως το σύστημα πλοήγησης. Οι επιβάτες των πίσω θέσεων μπορούν να φορτίσουν τις συσκευές τους στην ειδική για το σκοπό αυτό, θύρα USB.

Kia-Stonic-l640

Τεχνολογίες ασφαλείας
Να σας συστήσουμε το DRIVE WiSE: το τμήμα της Kia που είναι αφιερωμένο στην αυτόνομη οδήγηση και τις τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού. Αυτή η ολοκαίνουργια πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στους Κορεάτες να εισάγουν έξυπνες καινοτομίες ασφαλείας σε όλη τη γκάμα τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας στην εξάλειψη του άγχους αλλά και πολλών από τους εγγενείς κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την οδήγηση στις μέρες μας, αλλάζοντας τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδράτε με το αυτοκίνητό σας. Για εσάς, αυτό σημαίνει: βελτίωση της οδικής ασφάλειας και ξέγνοιαστη, απολαυστική οδήγηση.
Έτσι λοιπόν, η πλούσια τεχνολογική φαρέτρα του Kia Stonic στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
– Σύστημα προειδοποίησης αναχώρησης λωρίδας (Lane Departure Warning – LDW) με οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις που σας κρατούν στην πορεία σας

Advertisement

kia-stonic-lane-departure-warning640

– Σύστημα Αυτόνομης Πέδησης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking System -AEB), όπου σε περίπτωση μη έγκαιρης αντίδρασης σε δυνητικό κίνδυνο, το σύστημα επεμβαίνει στα φρένα κι ενεργοποιεί τα φώτα ανάγκης (alarm), ώστε να αποτρέψει ή να περιορίσει την έκταση του ατυχήματος. Ένα ραντάρ που βρίσκεται στον προφυλακτήρα και μια κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, ανιχνεύουν πιθανούς κινδύνους στην πορεία του – όπως πεζούς ή άλλα οχήματα.
– Σύστημα Αποτροπής Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist – FCA) που σας βοηθά στην αποφυγή της σύγκρουσης ή το μετριασμό των συνεπειών της
– Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης σε Τυφλό Σημείο (Blind-Spot Collision Warning – BCW) που σας παρέχει ασφάλεια όταν κάποιος εισέρχεται σε ένα τυφλό σημείο του οπτικού σας πεδίου
– Σύστημα Ανίχνευσης Προσοχής του Οδηγού (Driver Attention Warning – DAW) που σας προτρέπει να κάνετε ένα διάλλειμα όταν αντιληφθεί ότι το χρειάζεστε
– Σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας Προβολέων (High Beam Assist – HBA) που απενεργοποιεί με έξυπνο τρόπο τους προβολείς (μεγάλη σκάλα), ούτως ώστε να μην τυφλώνετε τους αντίθετα κινούμενους οδηγούς

kia-stonic-high-beam-assist640

Δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης
Εξελιγμένο να συνδυάζει ιδανικά την άνεση με τη σπορ οδική συμπεριφορά, το νέο Kia Stonic διαθέτει ένα γρήγορο, γεμάτο αίσθηση τιμόνι κι ένα στιβαρό πλαίσιο κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής, για κορυφαία ακαμψία με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Νιώστε την ανόθευτη απόλαυση και την αμεσότητα απόκρισης στις εντολές σας, κάθε φορά που βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι του.

Kia-Stonic-n640

Αποδοτικοί και οικονομικοί κινητήρες
Το Kia Stonic προσφέρεται με 4 επιλογές σε κινητήρια σύνολα:
– 1.25 D-CVVT (MPi) κινητήρα βενζίνης με απόδοση 84 PS  με 5άρι μηχανικό κιβώτιο
– 1.4 D-CVVT (MPi) κινητήρα βενζίνης με απόδοση 100 PS με 6άρι μηχανικό κιβώτιο
– 1.0 D-CVVT (T-GDi) κινητήρα βενζίνης με απόδοση 120 PSμε 6άρι μηχανικό κιβώτιο
– 1.6 VGT (CRDi) κινητήρα πετρελαίου με απόδοση 115 PS με 6άρι μηχανικό κιβώτιο
-1.6 VGT (CRDi) κινητήρα πετρελαίου με απόδοση 136 PS με 6άρι μηχανικό κιβώτιο

Kia-Stonic-t-gdi-640

7ετής εγγύηση KIA
Κάθε νέος κάτοχος Kia Stonic επωφελείται από εγγύηση 7 ετών, που ισχύει για κάθε καινούργιο αυτοκίνητο. Εάν στο μεταξύ θελήσετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να τη μεταβιβάσετε στους νέους του ιδιοκτήτες.

Kia-Stonic-j640
Δείτε τις τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου